barrenwomb

Åtte norske på SXSW

Fra 13. til 22. mars arrangeres verdens største bransjefestival, SXSW i Austin, Texas. På plakaten står åtte norske artister/band. Vi har snakket med to.

Garasjerockbandet Death by Unga Bunga fra Moss dro til Austin på onsdag, og spiller totalt fire konserter på SXSW.

– SXSW betyr at vi får direkte kontakt med folkene vi jobber med i USA, og at vi får vist oss for et nytt publikum. 99 prosent av publikummet som ser oss her har aldri sett oss live tidligere. Konsertene og oppholdet brukes til å få flere å samarbeidspartnere og forhåpentligvis nye fans, forteller bandet.

– Hvordan skal dere skille dere ut blant alle artistene på verdens største bransjefestival?

– Vi har ikke noen spesielle triks, annet enn å gjøre greia vår og bare være oss sjæl. Klisjeaktig å si, men ser ingen grunn til å slå igjennom som noe annet enn det vi ønsker å være. Vi «amerikaniserer» ikke det vi driver med. De får enten digge oss som 5 kæller fra Moss, og hvis ikke? Føkk dem, sier de og gliser, før de avslører at det ikke blir bare business på turen:

– Vi har med oss kontorhuene vi jobber med i Norge over hit, så de tar seg av det meste av møter. For det meste kan vi, kjøtthuene, fokusere på mest mulig moro.

– Og etter SXSW?

– Ny musikk. Nye utgivelser. Vi har tatt oss en liten pause fra gigs, og har hatt fæle abstinenser i det siste, sier de og avslutter med å takke tre karer som har gjort SXSW-turen mulig:  – Erik Jansen i Jansens Plateproduksjon, og Simen Herning og Ask Fredrik Berg i Act Entertaiment fortjener en takk. De tre `weirdoene` der er våre støttespillere rundt denne galskapen.

Death by Unga Bunga på tur i Austin. (Foto: Stian Gulbrandsen)

Death by Unga Bunga på tur i Austin. (Foto: Stian Gulbrandsen)


Del av USA-turné
Timo Silvola og Tony Gonzahl i støyrockduoen Barren Womb (Bildet øverst) fra Trondheim spiller på Spartan Records sin showcase på Bar 96 lørdag 21 mars, kl 01.15. SXSW-giggen er en del av bandets USA-turne denne våren.

– Det er jo sinnsykt stas, det, sier Timo. – Vi håper det kommer folk, men forventer å ha det fett uansett.
Hvordan de skal klare å skille seg ut på verdens største bransjefestival har de ikke tenkt så mye på:

– Vi har en tendens til å være outsiders uansett hva vi gjør og hvor vi spiller, så det vil nok løse seg selv.
Duoen lander i Austin samme dag som de spiller, og skal raskt videre.

– Ja, vi skal kun kjøre show, ta en alkoholisert leskedrikk eller tre, og sove noen timer, før vi drar videre til neste konsert i New Orleans. Deretter skal vi fullføre den to uker lange turneen vår på østkysten sammen med fantastiske Grizzlor fra New Haven, CT, som vi for øvrig også nettopp slapp en split sju-tommer med.

SXSW-gig gjennom amerikansk plateselskap
Jobben på SXSW har de fått gjennom Seattle-baserte Spartan Records. Resten av turneen har gutta booket selv sammen med Grizzlor, uten særlig hjelp fra hverken norsk eller utenlandsk bransje.

– Men Music Norway har alltid vært flinke til å spre ordet om hva vi driver med, så vi sender en stor takk til dem.

Og hvis du som ikke er i Austin for tiden har lyst til å høre Barren Womb, så har du sjansen på hjemligere trakter senere i år.

– Lørdag 30. Mai spiller vi på Crossroad i Oslo og skal der vise alle våre USA-triks. Er du i Oslo-området ta turen da vel!

De øvrige norske artistene som spiller på SXSW er Marit Larsen, Hanne Kolstø , Haust, Cold Mailman, Trippy Turtle og Edvardprisvinner i 2013, Lido.