surfalot_cover2-kopi_1000

Møt Bendik Johnsrud fra Surfalot

Bendik Johnsrud, låtskriver i singelaktuelle Surfalot, får som regel låtideer på ubeleilige tidspunkt.


Navn:
Bendik Johnsrud
Alder: 21
Aktuell med: Nylig gitt ut singel og musikkvideo som heter «My My Oh My» under navnet Surfalot
TONO-medlem siden: 2012

Hva het den første sangen du skrev?
Den første sangen jeg kan huske å ha skrevet het «Good Family». Den ble skrevet, innspilt og brent på CD lille juleaften ca år 2002. Etter å ha fått pepper av mine søsken fordi jeg aldri ga dem bra julegaver, bestemte jeg meg for å prøve noe annet en dorullnisser og håndlagde kurver fra sløyden. Den ble godt mottatt!

Hva het den foreløpig siste sangen du skrev?
Jeg jobber som oftest med flere sanger samtidig, ikke en og en. Men den siste jeg skrev ferdig heter «Let It Go». Kul låt, skal ikke se bort fra at den blir gitt ut en vakker dag!

Hva jobber du med nå?
Akkurat nå sitter jeg og jobber med nytt Surfalot materiale. Jeg skriver og produserer demoer hver dag hele uken. Planen er å få gitt ut mer musikk samtidig som den skal komme til liv på scenen. Så det er veldig spennende tider, og jeg har aldri vært så gira på å drive med musikk som det jeg er nå.

Fortell om singelen du ga 11. august «My My Oh My»
My My Oh My er en feel good og ærlig sang jeg skrev for et års tid siden da jeg bodde i Liverpool. Den handler om å danse bekymringsløst, og representer godt det Surfalot står for. Den har også fått en konge video som er laget av min gode venn Olav Stubberud.

Hva er karrierehøydepunktet ditt så langt?
Prosessen rundt å gi ut Surfalots første sang har vært et helt klart høydepunkt. Det er utrolig gøy å kunne samarbeide med både gamle og nye venner og i tillegg få positiv respons på det vi har jobbet veldig hardt for. Folk deler, liker og ser på det vi leverer, og det er en herlig følelse som jeg tror jeg har blitt helt avhengig av.

Hvordan lager du sanger?
Jeg starter som oftest med en liten ide. Kan være en melodi, akkordprogresjon eller bare en lyd. Disse ideene kommer jo som regel alltid i det øyeblikket jeg har lagt meg godt til rette under dyna eller akkurat har entret badekaret. Så lagrer jeg disse på telefonen eller papiret og tar de opp igjen når jeg skal skrive nye låter. Veldig gøy å finne flere år gamle bortglemte ideer som egentlig er ganske kule.

Har du noe favorittinstrument du skriver musikk på?
For det meste foregår det oppi hodet. Jeg har spilt gitar siden jeg var liten gutt, så det er veldig naturlig å skrive og få ut ideer på gitaren. Men jeg liker også å jobbe med synther og programmering fordi det kan ta ting i andre retninger enn hva gitar og vokal ville gjort.

Hva gjør du når du ikke bedriver musikk?
Fluefiske, dry or die. Eller så er jeg glad i surfing. Ikke så ofte jeg får muligheten, men hadde en herlig tur til Cornwall i England for noen uker siden hvor jeg fikk kjørt litt bølger. Generelt glad i ting som har med vann og gjøre.

Hva er din største musikkopplevelse?
En av de første konsertene jeg spilte i mitt liv var i Lommedalen kirke med bandet «Black Punk». Høres skikkelig kjedelig ut, og det kunne det fort blitt, så vi bestemte oss for å covre «I Got Erection» av Turboneger som uskyldige 13åringer, og foreldrene våre var som alltid stolte. Feteste konsert jeg husker å ha sett i farta: MGMT på sentrum scene for noen år siden.

Er det noe vi burde ha spurt deg om?
Hva den største fisken jeg har fått på tørrflue er jo en vanlig ice breaker jeg pleier å bruke på byen, så det er jo et godt spørsmål.

Og hva er svaret ditt på det spørsmålet?
1Kg for 2 år siden, og jeg har ikke fått noe i nærheten siden den gang. Takk!

Hør singelen (klikk på logo):

Wimp 50px       Spotify50px         Beat60px