No4

Møt No. 4

Navn: Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn, Julia Witek
Aktuell med: Singelen «Hvis Det Var Meg», sluppet 2 desember
TONO-medlem siden: Emilie 2012, Ingeborg 2009 og Julia 2014

No. 4 består av Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek og har eksistert som band siden Emilie og Ingeborg skrev de første låtene sammen på interrail i 2007. Siden da har bandet gjennomgått de fleste faser hva gjelder inspirasjonskilder, lydbilde og bandnavn. Med sin første utgivelse «Lite og Stort» tok bandet sitt første steg ut i det offentlige, låta lå på P1s A-liste gjennom hele sommeren. Bandet ble dermed booket til Slottsfjell og Piknik i Parken, og gjorde blant annet liveopptredener på Reiseradioen, Nitimen og God Morgen Norge. De er nå aktuelle med singelen «Hvis Det Var Meg» som ble sluppet 2. desember.

Hva het den første sangen dere skrev?
No.4 ’s aller første låter oppstod på en interrail utført av Ingeborg og Emilie, sommeren 2007. Vi hadde med en liten barnegitar, og planen var å skrive en låt i hver by vi besøkte. «Göteborg Stasjon» og «Je t’aime Jean Marc» ble aldri helt fullført, så det er nok sommerlåta «Jeg Vil Bli Brun» som kommer til å bli stående som vår første låt.

Hva het den foreløpig siste sangen dere skrev?
Den heter «No. 1» og er en slags drøm om å være best.

Hva jobber dere med nå?
Vi jobber med å ferdigstille nye låter, og planlegger plate! Og så jobber vi med å fordele TONO-rettigheter. Noe vi ikke har gjort før nå. Veldig typisk oss.

Fortell om siste singelen dere ga ut?
Det blir julelåta «Hvis Det Var Meg». Altså, det finnes jo julelåter fra før av, så det var en utfordring. Det endte med å bli en ganske alvorlig sang om å være alene i jula. Noe ingen av oss egentlig vet noe om. Men det er viktig å prøve å sette seg inn i hvordan det føles.

Hva er karrierehøydepunktet deres så langt?
Vi har jo spilt sammen så lenge, så det har vært mange høydepunkter, men tror vi alle hadde en veldig kul opplevelse første gang vi spilte i bakgården på Skaugum. Det var stappa fullt, vi hadde masse nye låter, og følte nok for første gang at vi, som band, stod godt planta på egne bein. Det har blitt en årlig tradisjon å ha konsert der.

Hvordan lager dere sanger?
Det varierer veldig hvordan vi lager låter. Noen ganger er det en akkordrekke som trekker fram en tekst, noen ganger skriver Emilie tekst og melodi til et vers og får et bra stikk og refreng som vi kan jobbe videre med, eller så er hele skjelettet laget, og så arrer vi det ferdig sammen.

Har dere noe favorittinstrument
Vi er veldig glade i dårlige keyboards fra 90-tallet.

Hva gjør dere når dere ikke bedriver musikk?
Vi er jo tre som driver med vårt. Alle har forskjellige jobber her og der for å overleve, som i stor grad har med musikk å gjøre. Ellers er vi alle glade i mat og mennesker og bruker mye tid på det. Gjerne kombinert.

Hva er deres største musikkopplevelse?
Nå er vi veldig tro mot det trehodede trollet her, men det er gøy. Felles store musikkopplevelser, hmm. Det må bli diverse korverk fra tiden vår i samme klasse på Foss VGS i Oslo. «Wie Der Hirsch Schreit» av Mendelssohn? Eller kanskje «Mary’s Song» av Knut Nystedt som vi sang på avslutningen i 3. klasse.  Eller så hadde ihvertfall to av oss en stor opplevelse da Eminem hadde konsert i spektrum i 2001.

Er det noe vi burde ha spurt dere om?
Sannsynligvis.

Og hva er svaret ditt på det spørsmålet?
Sikkert noe veldig morsomt.

Hør låta «Hvis Det Var Meg» på:

Spotify … eller WiMP

Du kan kjøpe den også. Det er ikke dyrt heller. Bare 12 kroner:  iTunes

 

Foto: Leif Ørnelund, Cover: Andre Chocron