HildeSelvikvåg

Møt Hilde Selvikvåg

Navn: Hilde Selvikvåg
Alder: 23
Aktuell med: Debutalbumet “Slepp meg fri”
TONO-medlem siden: 2012

Hva het den første sangen du skrev?
En sommerdag jeg var 11 år ble jeg veldig solbrent. Brennheit og innsmurt i Aloe Vera satt jeg ved keyboardet på rommet mitt og laget en låt. Den het “Sunburned”.

Hva het den foreløpig siste sangen du skrev?
Jeg oversatte nylig diktet “Veslemøy ved rokken” av Arne Garborg, og satte melodi til. Den handler om katten Mons, som ligger ved ovnen og sover. Koselig tekst, da jeg har to katter selv, Scholes og Smygen. Jeg fremførte den nylig på en konsert jeg hadde på Garborgsenteret på Bryne.

Hva jobber du med nå?
Jeg spiller konserter og promoterer albumet. Jeg kommer rett fra Nitimen til dette intervjuet. I sommer skal jeg blant annet spille på Vikedal Roots Music Festival.

Fortell om siste singelen du ga ut?
Den heter “Sjarmør”, og jeg fikk faktisk synge den på Viking Stadion da Viking spilte mot Molde i vår. Det var gøy!

Hva er karrierehøydepunktet ditt så langt?
Å gi ut mitt debutalbum, som jeg har jobbet voldsomt hardt og lenge for. Releasekonserten på Vidsyn hjemme på Bryne står ekstra høyt. Fullt hus og et fantastisk varmt publikum. En kveld jeg sent vil glemme.

Hvordan lager du sanger?
Det varierer veldig, men jeg opplever stadig at det kommer ideer mens jeg er på farten. Enten mens jeg kjører bil eller jogger tur. Jeg synger dem inn på telefonen min, og lager låten ferdig når jeg kommer hjem.

HildeSelvikvåg2Har du noe favorittinstrument du skriver musikk på?
Jeg har et eget lite hjørne i stuen som jeg har døpt “jazzhjørna”. Der har jeg pianoet mitt, en akustisk gitar og en torader. Veksler litt mellom disse tre, men favoritten er nok pianoet.

Hva gjør du når du ikke jobber med musikk?
Løping, langrennsturer i Sirdalen og båtturer i Ryfylket er store favoritter. Ellers studerer jeg ved lærerskolen på Universitetet i Stavanger. Jeg er inne mitt siste semester, og er ferdig utdannet nå til sommeren. Da begynner jeg å jobbe deltid ved Bryne barneskole, hovedsakelig som musikklærer.

Hva er din største musikkopplevelse?
Bjørn Eidsvåg i full symfoni nå i høst. Det var magisk.

Er det noe vi burde ha spurt deg om?
Om jeg kan fortelle litt om Karianne Arntzen.

Og hva er svaret ditt på det spørsmålet?
Damen jeg har fått gleden av å jobbe sammen med på debutalbumet. Hun har skrevet flere tekster, og det har vært et svært givende samarbeid. Hun er god som gull og fortjener stor takk.