Foto: Hermann Stenerud
Foto: Hermann Stenerud

Edvardprisen med nye jurymedlemmer

TONOs pris Edvardprisen har i år fått enkelte nye jurymedlemmer, mens andre har takket for seg.

Edvardprisen er en av landets mest prestisjetunge komponistpriser. Gabrielle Leithaug (bildet over) var en av fjorårets fem vinnere, en nyhet som blant annet ble omtalt i NRK Lørdagsrevyen.

Ny leder og tre nye medlemmer
Når nye vinnere kåres denne sommeren og høsten vil det til dels være en ny jury som står bak utvelgelsen av mottakere. De nye er Therese Birkelund Ulvo (Norsk Komponistforening), Marte Heggelund (NOPA) og Rita Engedalen (uavhengig).  Nils Henrik Asheim (Norsk Komponistforening), som har sittet i juryen i forrige periode, er utnevnt av TONOs styre til ny juryleder. Jan Stefan Bengtsson (Musikkforleggerne) og Arvid Wam Solvang (NOPA) er også erfarne jurymedlemmer, og blir med videre i arbeidet.  TONOs styre og administrasjon takker Ingrid Kindem (NOPA) for mange års engasjement og solid arbeid med Edvardprisen. En stor takk går også til Kari Bremnes (NOPA) og Lars Petter Hagen (Norsk Komponistforening), som også takker for seg som jurymedlemmer.

Også uavhengig representant
Jurymedlemmene i Edvardprisen har i alle år vært utpekt av TONOs styre, med medlemmer fra TONOs gruppeforeninger NOPA, Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne. Nytt av i år er at det også er en plass i juryen som er dedikert til en representant for TONOs uavhengige medlemmer.

TONO har delt ut Edvardprisen årlig (med unntak for 2009) siden 1998. Prisen deles ut til TONO-rettighetshavere i flere kategorier, som har variert gjennom årene.
I 2015 skal det deles ut Edvardpriser i fem kategorier: Populærmusikk, Samtid, Åpen Klasse, Utfordrer og Tekst.  TONO deler i tillegg ut en formidlerpris. Prisene vil bli utdelt på ulike arenaer på sommeren/høsten.

Les mer om Edvardprisen ved å klikke her
Foto: Hermann Stenerud