(Foto: Maxime Ballisteros)
(Foto: Maxime Ballisteros)

Rusty lemonade fra Annie

Annie slapp singel tidligere i år, men hva hører hun selv på? Sjekk ut Annies spilleliste «Rusty lemonade» her.

Anne Lilia Berge Strand, bedre kjent som Annie, er artist, låtskriver og DJ fra Bergen, med base i Berlin. Hennes gjennombrudd kom med singelen «The Greatest Hit» i 1999, og debutalbumet «Anniemail» fra 2004 fulgte opp suksessen med hits som «Heartbeat» og «Chewing Gum». Hun vant Spellemannprisen for beste nykommer i 2004, og beste nykommer og Beste popalbum på Alarmprisen 2005.

Musikkbladet Pitchfork kronet singelen «Heartbeat» til årets låt i 2004, samt en av tiårets (2000-tallet) 20 beste låter, i selskap med blant annet Daft Punk og Beyoncé. Hun har samarbeidet med flere kjente produsenter, deriblant Richard X, Röyksopp, Xenomania, Paul Epworth og Timo Kaukolampi. Siste samarbeid var med kunstneren Bjarne Melgaard på singelen «Russian Kiss» i 2014. Hun har vært TONO-medlem siden 2005.

 

«Rusty Lemonade»

 

1. Sophie – Lemonade
Sophie er en engelsk produsent som jeg er sikker på man kommer til å høre mye av fremover. Har blitt hauset opp av bl.a. Diplo, nettsider som Pitchfork og diverse. «Lemonade» er en tøff og dansbar låt som kom ut forrige måned.  Deler av vokalen kan minne litt om Yolandi Visser fra Die Antwoord. Anbefales!

2. LFO – FREAK
Britisk duo som tidligere gav ut på Warp records. Denne er en klassiker, som jeg spilte mye ute en periode. Tøff, brutal & energisk!

3. Paul Giovanni – Willow’s Song
En uendelig vakker ballade fra 1973. Den er en del av soundtracket i skrekkfilmen ´Wicker man´, hvor Britt Ekland har en sentral rolle, og fremfører låten mens hun forfører en lettere nevrotisk politimann som er kommet for å oppklare et mord ved Hebridene. En legendarisk kultfilm fra Skottland.

4. Mykki Blanco – Wavvy
Dette var den første låten jeg hørte av Mykki B, og ble umiddelbart fan. Han rapper, men samarbeider med en hel del forskjellige produsenter, og uttrykket hans varierer så lytteren blir konstant utfordret. Mykki beskriver seg selv som poet og performance artist. Dette er en artist man bør sjekke ut live – er kjent for sine fantastiske liveshow. (Red.anm. Denne finnes ikke i streamingtjenester og ligger derfor ikke i spillerne nedenfor)

5. Rusty – Everything’s Gonna Change (Prins Thomas Diskomiks)
Prins Thomas er definitivt en av mine topp 5 favoritt dj’er. Men også en kløktig produsent. Denne versjonen av Rusty er super. Nydelig dansbar mix, som alltid får meg i godt humør!

Foto: Maxime Ballisteros