Amund Maarud_TONO Sessions

TONO Sessions: Amund Maarud

TONO Sessions_Latskriving(Oslo, 27. august 2014) Spellemannprisvinner og nylig Øya-aktuelle Amund Maarud anbefaler ikke låtskriver- og artistyrket til hvem som helst. – Men hvis du ikke har noe valg, som for min del, da skal du hoppe i det med begge beina, sier han i den tredje utgaven av «TONO Sessions».

– Vi kan ikke stå på pub og spille Creedence, alle mann. Vi må skrive våre egne ting, sier Maarud i låtskriverintervjuet med Askil Holm.  Og låtskriving preger hverdagen til Maarud, som leverer barn i barnehagen, drar på «kontoret» og skriver og jobber med musikk hele dagen, før barna plukkes opp på ettermiddagen igjen. Men Spellemannsvinneren anbefaler ikke låtskriver- og artistlivet som yrkesvei til hvem som helst:

– En trenger ikke gjøre det her hvis en absolutt ikke må. Det er ingen lett vei å bli lykkelig på. Det er heller det motsatte. Men hvis du ikke har noe valg, som for min del, da skal en gjøre det. Men da skal en gjøre det skikkelig og hoppe i det med begge beina, sier han.

Det tredje «TONO Sessions»-intervjuet
Intervjuet med Maarud er det tredje i rekke som slippes i videointervjuserien «TONO Sessions», der Askil Holm intervjuer noen av landets mest anerkjente låtskrivere og komponister. Bjørn Eidsvåg og Gabrielle var først ut i forrige uke.  I ukene utover høsten vil det komme intervjuer med  Magnus Grønneberg, Frøy Aagre, Hanne Sørvaag, Julian Skar, Martin Horntveth, Marie Munroe (Hilde Marie Kjersem) og Don Martin.

– Vi er veldig stolte over at Amund Maarud ville være med på TONO Sessions. Han har en lang rekke perler på samvittigheten både melodier, riffs og tekster. Vi tror det er mange som vil ha en god del å lære av ham, sier Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO.

Samarbeid med Askil Holm
Videoserien er produsert av forvaltningsorganisasjonen TONO i samarbeid med låtskriver og artist Askil Holm.  Holm kombinerer egen låtskrivervirksomhet og artistkarriere med undervisningsopplegget «Låtmakerne», hvor elever fra ungdoms- og videregående skole til studenter ved musikkfag på universitet og voksne lærer å skrive musikk. Det er Holm som intervjuer de 10 låtskriverne og komponistene i intervjuserien.

Opptakene er gjort på Riksscenen i Oslo, og det er Sheriff Film Company som har foreviget intervjuene.

Amund klipp