Don Martin_TONO_Sessions

TONO Sessions: Don Martin

TONO Sessions_LatskrivingOvergangen var brutal for Don Martin da han bestemte seg for å kutte ut engelsken, og begynne å rappe på norsk.

Fra Gatas Parlament til Spellemannsprisvinnende karriere i eget navn, har Don Martin gjennom 15 år gjort seg umulig å komme utenom hvis temaet er norsk rap. Han fikk NOPAs tekstpris i 2013 for låta «Nilsen», som for lengst har inntatt sin naturlige plass blant andre store Oslo-sanger, skrevet av folk som Lillebjørn Nilsen, Finn Kalvik eller Lars Lillo-Stenberg. Men Oslo øst-rapperen har ikke alltid skrevet på bymål:

– Overgangen fra engelsk var brutal. Jeg følte at jeg begynte helt på scratch, forteller han: – Du kan si andre ting på engelsk enn på norsk, men selv om vi nordmenn synes vi er dritbra i engelsk, så er vi ikke alltid det.

Det fjerde «TONO Sessions»-intervjuet
Intervjuet med Don Martin er det fjerde som slippes i videointervjuserien «TONO Sessions», der Askil Holm intervjuer noen av landets mest anerkjente låtskrivere og komponister. Bjørn Eidsvåg, Gabrielle og Amund Maarud er allerede sluppet, og i ukene fremover følger intervjuer med Hilde Marie Kjersem, Julian Skar, Martin Horntvedt, Hanne Sørvaag, Frøy Aagre og Magnus Grønneberg.

Videoserien er produsert av forvaltningsorganisasjonen TONO i samarbeid med låtskriver og artist Askil Holm. Holm kombinerer egen låtskrivervirksomhet og artistkarriere med undervisningsopplegget «Låtmakerne», hvor elever fra ungdoms- og videregående skole til studenter ved musikkfag på universitet og voksne lærer å skrive musikk. Det er Holm som intervjuer de 10 låtskriverne og komponistene i intervjuserien.

Både ris og ros
– Vi er veldig stolte over at Don Martin ville være med på TONO Sessions. Han er en glimrende rapper og tekstforfatter. Han har laget musikkverk som vil bli stående i mange tiår fremover, sier Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO.

Opptakene er gjort på Riksscenen i Oslo, og produksjonsselskap har vært Sheriff Film Company.

TONOs Youtube-kanal: https://www.youtube.com/user/tononorge