Julian Skar_TONO_Sessions

TONO Sessions: Julian Skar

TONO Sessions_KomponeringTidligere i år vant Julian Skar Spellemannprisen sammen med Susanna Wallumrød og resten av Ensemble Neon. I høst er han aktuell blant annet sammen med popartisten Nils Bech. I dag slipper TONO et eksklusivt YouTube-intervju med Skar, hvor han gir et spennende innblikk i sin komponisttilværelse.

Albumet «The Forester» med Susanna Wallumrød og Ensemble Neon fikk fire av fem stjerner i The Guardian etter utgivelsen i 2013 og en Spellemann tidligere i år. Julian Skar er den ene av gruppens to komponister og kunstneriske ledere.

Gode råd til unge
I dag har TONO publisert et videointervju med komponisten på YouTube. Det er nok en gang låtmaker og artist Askil Holm som står for intervjuet, og Skar forteller blant annet om veien frem til komponistyrket, en vei som gikk fra låtskriblerier på barneskolen og pianotimer til «straight edge» hardcore-miljøet på Kongsberg til musikklinjen på videregående – og til slutt komponiststudier i voksen alder.  Skar har gode råd til unge komponister:

– Hopp i det! Bruk hver eneste mulighet til å fremme det du holder på med, sier han. – De som sender partitur til forlag, melder seg på konkurranser, kjører på og er veldig opptatt av hva de holder på med vil få flaks et eller annet sted.

Stor bredde
Skar unngår merkelapper og jobber like gjerne med popmusikk som eksperimentell samtidsmusikk. For tiden ferdigstiller han en pianokonsert for Morten Qvenild og Oslo sinfonietta og et kammermusikkverk til trioen Tøyen fil og Klafferi. På dramatikkens hus i høst skal han også forske på musikalformen og utvikle ny musikal i et team sammen med dramatiker Maria Tryti Vennerød, Staffan Aspegren, Heidi Gjermundsen Broch og Thomas Bye. Han er også svært innblandet som komponist, musiker og produsent på popartisten Nils Bechs nye album som kommer i høst.


TONOs Youtube-kanal:

https://www.youtube.com/user/tononorge