Cato Strøm, Adm.dir i TONO

Sommerhilsen til TONOs medlemmer

Les adm.direktør Cato Strøms sommerhilsen.

Disse er nominert til EDVARD-prisen 2022

Hvert år deler TONO ut EDVARD-prisen for å hedre noen av våre fremste komponister og sangtekstforfattere og for øke oppmerksomheten om nyskrevet norsk musikk. I 2022 deles prisen ut i fem kategorier, og her er årets nominerte.

Radio fortsatt viktigste kanal for å oppdage ny musikk

2 av 10 nordmenn oppgir at radio var mediet der de sist oppdaget ny musikk de likte – mot 3 av 10 for bare to år siden. I samme periode har Facebook, Instagram og TikTok mer enn doblet seg. I 2020 sa 6 prosent at det var på sosiale medier de oppdaget ny musikk. Nå har dette økt til 13 prosent. – Endringen i folks medievaner treffer nå musikkskaperne for fullt, sier kommunikasjonsdirektør i TONO, Willy Martinsen.

Tore Petterson i Spillelista

TV-personlighet Tore Petterson er andre gjest i TONOs nye podkast, Spillelista. En fellesnevner for musikken som har preget Tores liv, er store stemmer som uttrykker sterke følelser.

TONO lanserer podkasten «Spillelista»

TONO lanserer 24. juni podkasten «Spillelista». Her møter podkastvert Guro von Germeten interessante og profilerte mennesker fra ulike deler av samfunnslivet til samtaler om hvordan musikk har formet dem, og hvilken musikk de elsker.

Inge Bremnes er en av 979 som fikk stipend av TONO i 2022

SE VIDEO: Hvert år deler TONO ut millioner av kroner i stipender til hundrevis av medlemmer. Inge Bremnes er en av de 979 som fikk stipend i 2022.

Se opptak av introkurs for TONO-medlemmer nå

Torsdag 16. juni direktesendte TONO årets andre introkurs på YouTube. Gikk du glipp av sendingen? Her kan du se opptaket!

Myter om sitatrett og annen gratis bruk av musikk

Sitatrett, sampling og sekundbegrensninger. Det finnes mange myter om hvordan man kan bruke andres musikk uten å betale for det – men det stemmer sjeldent. TONO oppklarer misforståelsene.

TONO avregner 190,3 millioner kroner

TONO avregner 10. juni totalt 190,3 millioner kroner til komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag i inn- og utland. NCB-avregningen inneholder for første gang avregning fra det nye mekaniske lisensieringsselskapet The MLC.

Mer enn dobbelt så mange TONO-medlemmer får stemmerett

TONOs årsmøte vedtok i går å senke kravene for å for å bli «stemmeberettiget medlem» i organisasjonen. Resultatet er at antallet TONO-medlemmer som kan delta på organisasjonens årsmøte, stemme på tillitsvalgte og selv stille til valg for tillitsverv i organisasjonen mer enn dobles – og øker fra 1 972 til 4 663 medlemmer. – Årsmøtets vedtak styrker demokratiet i TONO, sier styreleder i TONO, Jørgen Karlstrøm.

Dette ble vedtatt på TONOs årsmøte 2022

Fire gjenvalg til TONOs styre, nye medlemmer i stipendkomiteen, vedtektsendringer, og stående applaus for Cato Strøm på hans siste år som adm.direktør i TONO. Her kan du lese en oppsummering fra TONOs årsmøtet i går.

Foto av årsmøte

TONOs årsmøte 2022 avholdes i dag

TONOs årsmøte avholdes i dag kl 18 som et hybridmøte med mulighet for deltakelse fysisk på Popsenteret i Oslo og over nett.