TONO Nytt

EDVARD-pris til Cecilie Ore

Cecilie Ore er tildelt TONOs EDVARD-pris i kategorien Samtid 2019 for verket «Waterworks».

Der tiden går saktere

Fra Pembrokeshire i landlige Wales har I SEE RIVERS fanget Storbritannias oppmerksomhet. De norske jentene angrer ikke på å ha forsaket storbylivet. – Mer enn noe annet tror jeg det er oppfattelsen av tid i landlige Wales som har hatt størst innvirkning på musikken vår da.

Facebook-avtale for TONO

Polaris HUB, en joint venture mellom de nordiske kollektive rettighetsforvaltningsforeningene TONO, Koda (DK) og Teosto (FIN), har inngått en lisensieringsavtale med Facebook. – Avtalen innebærer enda et viktig skritt fremover i arbeidet med å sikre at nordiske rettighetshavere får betaling når musikken deres brukes digitalt, sier Cato Strøm, adm.direktør i TONO.

Det er gull i grønne skoger

Det er flere enn fuglene som synger i skogen på Hedmarken. Låtskrivere fra hele verden tar toget ut av byen, inn mellom trærne, for å skrive popmusikk på bygda.

– Bergen er en tilstand i min sjel

Hva har Angolas rytmer, Portugals solskinn og regntunge Bergen til felles? Den multikulturelle artisten Miss Tati åpner opp om geografi og identitet i TONO-podkasten Lage Musikk.

– Mye tangenter. Veldig mye tangenter.

Den velrenommert Arthur Kay har fargelagt musikk-Oslo gjennom ulike musikalske eventyr i en årrekke. Nå går han og tangentene endelig solo – og får scenelyset for seg selv.

TONO avregner 191 millioner kroner

TONO avregner denne uken kr 191 millioner til komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag i inn- og utland, hvorav 104,6 millioner går til TONOs medlemmer. Høstavregningen inneholder som vanlig årets store konsertavregning, og utgjør totalt sett er den høyeste kvartalsavregningen i TONOs historie.

Utvider kartet

Plateaktuelle Marte Røyeng er både popartist og samtidskomponist under utdannelse. Selv mener hun kontrasten er mindre enn folk kanskje skulle tro. – Det er sant at samtidsmusikk kan forbindes med noe som er vanskelig å høre på, men den handler tvert imot om å finne frem noe til lytteren som er spennende, triggende, vakkert eller overraskende.

Podkast: Med stemmen som instrument

Nils Bech og Maja Ratkje er gjester i en spesialutgave av TONO-podkasten Lage Musikk fra Ultimafesitivalen 2019. De kjente komponistene snakker om favorittinstrumenter, lyttervaner og kunstnerisk tvil i samtale med Torgny Amdam.

EDVARD-pris til Ruth Wilhelmine Meyer

Ruth Wilhelmine Meyer er tildelt TONOs EDVARD-pris i kategorien Utfordrer 2019 for albumet «Klangbiotoper» med tilhørende release-konsert.

Golden og Glomma

Når albumaktuelle Signe Marie Rustad skriver musikk henter hun inspirasjon fra både sin amerikanske og norske bakgrunn.