TONO Nytt

Vil du søke TONO-stipend?

Søknadsperioden for årets TONO-stipend og Unge Talenter-stipend er nå åpen. Fra 20. mars til 24. april kan TONO-medlemmer søke om stipend til sine prosjekter. Her kan du lese om kriteriene og hvordan du søker.

Avregner over 90 millioner

2019s første kvartalsavregningen fra TONO er på 91,8 millioner kroner. Av dette går 45,2 millioner til TONOs medlemmer. Radio, TV og musikk- og videostrømming er noen av områdene som avregnes.

Podkast: – Ikke takknemlig på bestilling

Jenny Hval vil ikke bli tvunget til å være promotør. – Det er et press i bransjen om at jeg skal vise min entusiasme på sosiale medier, for hver eneste spillejobb. Jeg vil ikke være takknemlig på bestilling. Artist Jenny Hval er gjest i en ny episode av TONO-podkasten Lage Musikk. Denne utgaven er spilt […]

– Musikernes blindsone

Hva er forskjellen på TONO og Gramo? Hvem har rett til penger for en låt? Trenger du en musikkforlegger? Hvis disse spørsmålene får svetten til å piple og hodebunnen til å klø, er du ikke alene.

TONOs Formidlerpris til Jan Erik Kongshaug

Lydtekniker og produsent Jan Erik Kongshaug ble i går kveld tildelt TONOs Formidlerpris 2019 for sitt unike arbeid for norsk musikk gjennom flere tiår. Prisen består av kr 50 000 og et diplom utformet av Magne Furuholmen.

– Vi er her for deg

Vi vet at opphavsrett kan være vanskelig. Over 60 ansatte i TONO jobber med musikkrettigheter hver dag. Vi forventer ikke at du, alene, skal ha full kontroll. – Men valgene du gjør når du forvalter åndsverkene dine, kan få konsekvenser for deg. Derfor er TONOs Medlemsservice her for å hjelpe deg, sier Medlemssjef Jan Espen Storo.

Spellemann-nominerte blåtoner

Jørgen Sandvik fra Real Ones kan den 30. mars vinne nok en Spellemannpris. Denne gangen i kategorien Blues for albumet «Permanent Vacation».

Ny podkast: Teknologi endrer musikkindustrien

Musikkmarkedet forandrer seg i takt med teknologien. Algoritmer og metadata er med på å forme måten vi lager, selger og bruker musikk. Hva gjør dette med forholdet mellom artist og den som lytter?

Folkemusikken vant over Mötley Crüe

Camilla Granlien vet godt hvorfor hun er så glad i folkemusikk.

Kongshaugfestivalen: – Hedrer en legende

Navnet Jan Erik Kongshaug er synonymt med god lyd. I 35 år drev lydteknikeren det legendariske Rainbow Studio, der mange av verdens største jazzartister har spilt inn sine plater. I juni fyller han 75 år, og neste uke hedres han med egen festival.

Ærespris til TONO-sjef

TONOs administrerende direktør, Cato Strøm, ble tildelt æresprisen under Musikkforleggerprisen, onsdag kveld. – Vinneren av årets ærespris kan anses å være noe utenfor kriteriene da denne personen ikke er komponist, låtskriver eller musikkforlegger. Derimot skårer vedkommende høyt på det siste og mest avgjørende kriteriet – at man skal ha gjort mye for Norsk musikk, sto det i juryens begrunnelse.

Vinnere av Musikkforleggerprisen 2019

Onsdag kveld ble Musikkforleggerprisen utdelt for femte gang. Norske opphavere og musikkforlag ble hedret på Vulkan Arena i Oslo. Alle foto: akam1k3 Den femte årlige Musikkforleggerprisen utdelt onsdag 27. februar. Prisutdelingen arrangeres av organisasjonen Musikkforleggerne, en sammenslutning av norske firmaregistrerte musikkforlag. Musikkforleggerne er en av organisasjonene som har faste representanter i TONOs styre. Cato Strøm, […]