TONO Nytt

TONO om «Lov om kollektiv forvaltning av opphavsrett m.v.»

TONO leverte den 13. januar inn en uttalelse til Stortingets Familie- og kulturkomite der vi gir uttrykk for vårt syn på forslaget til ny lov om kollektiv forvaltning. Les uttalelsen her.

Søk om prosjekttilskudd fra NOPA

Søk om støtte til prosjekter som fremmer populærmusikk innen 1. februar. NOPAs prosjekttilskuddsordning er åpen for alle.

Ny avtale for kulturskolene

Norske kulturskoler har fått ny TONO-avtale. Elevkonserter er dekket frem til 2023.

Din ukrenkelige opphavsrett

Musikken du skriver er din eiendom. Alle åndsverk er beskyttet gjennom både norsk og internasjonalt lovverk.

Podkast: Menneske og maskin

Bendik Hovik Kjeldsberg sitter bak trommesettet med noen av landets største artister. Når han skriver musikk selv bruker han trommemaskin. Han er årets første gjest i Lage Musikk.

Musikk i butikk og kundelokale

Driver du butikk, frisørsalong, restaurant eller et annet kundelokale? Med en TONO-lisens kan du spille all verdens musikk for kundene dine.

– Veldig autentisk oss

– Vi er ikke født og oppvokst i Appalachia med bluegrass og old-time i blodet, vi har ikke lært teknikken fra barnsben av, vi er nødt til å finne vår egen sound.

Nye strømmeinntekter fra USA

Fra 2021 må strømmetjenester i USA betale opphavere for mekaniske rettigheter. Det innebærer nye inntekter for TONO-medlemmer som lyttes til i USA.

Julestengt fra 24. desember

TONO holder julestengt fra onsdag 23. desember klokken 16:00. Vi er tilbake mandag 4. januar.

Julehilsen fra adm.direktør Cato Strøm

TONOs administrerende direktør Cato Strøm oppsummerer i sin julehilsen hvordan 2020 har vært for TONO. Det kan grovt sett oppsummeres i tre stikkord: Covid-19, digital transformasjon og mange nye og gode avtaler.

Video: Julemusikk 24 timer i døgnet

I desember kan ihuga juleentusiaster boltre seg i radiokanaler som sender julemusikk 24 timer i døgnet. Kanskje er musikken litt ekstra viktig på vei inn i årets høytid. – Vi trenger litt lys i mørketid.

Podkast: Kreativitet, kultur og kollywood

EDVARD-prisvinnende låtskriver Mira Thiruchelvam går systematisk til verks når hun skriver musikk. I TONOs podkast forteller hun om tamilske tekster, kultur, Kollywood og karnatisk musikk.