TONO Nytt

Fotospesial: Møt de EDVARD-nominerte 2019

I over 20 år har TONO hedret norske komponister og sangtekstforfattere med sin EDVARD-pris. Her er de 15 nominerte i 2019s fem kategorier.

Dette er årets EDVARD-nominerte

I over 20 år har TONO hedret norske komponister og sangtekstforfattere med sin EDVARD-pris. Her er årets 15 nominerte.

Podkast: – Jeg er blant de beste i verden

Siden 1992 har Øystein Greni vært låtskriver og frontmann i Bigbang. – Jeg er faktisk en av de beste i hele verden til å lage riff i classic rock-sjangeren.

– Fargerikt og variert

Et kaleidoskop er et optisk leketøy som lager varierende mønster og symmetrier ved hjelp av speil. Også er det et band fra Telemark. – Vi vil gjerne at musikken vår skal være fargerik og variert.

Ditt musikkforlag kan få Kopinor-penger

Organisasjonen Musikkforleggerne mottar vederlag for kopiering av trykte norske musikkverk fra Kopinor. Disse midlene skal deles ut til norske musikkforlag, og fristen for å søke er 21. juni kl. 11.

Sommer = Konsert = TONO

Vi nærmer oss både skole- og fellesferie med stormskritt, og mange steder i landet er festivalsommeren allerede i gang. Arrangerer du konsert i sommer? Skal du spille på festival? Dette bør du vite!

TONO vant rettssak mot Norsk Lokalkringkasting

Radio Hallo Ski kan ikke lenger sende musikk forvaltet av TONO ettersom eierselskapet Norsk Lokalkringkasting AS ikke har betalt TONO vederlag for bruken av musikk. Det er resultatet etter at TONO sist fredag fikk medhold i vår begjæring om midlertidig forføyning.

TONO avregner 117,3 millioner kroner

TONO avregner nå 117,3 millioner kroner til komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag i inn- og utland.

En uventet karriere

Emilie Nicolas inspirerte Mia Berg til å satse på musikken. – Jeg tror nok jeg lenge har ønsket å drive med musikk, uten at jeg helt har turt å si det høyt.

Opprop om sang i skolen

Bruk av sang nevnes ikke i den nye læreplanen for grunnskolen. En lang rekke nasjonale organisasjoner reagerer med et opprop om sang i skolen.

TONO har stevnet RiksTV i erstatningssaken

Etter at RiksTV ikke aksepterte TONOs erstatningskrav etter seieren i Høyesterett i desember 2018 har TONO sett seg nødt til å ta ut en ny stevning. – Vi er skuffet, og man kan lure på om RiksTV har innsett at de har tapt en sak i Høyesterett, sier adm.direktør i TONO, Cato Strøm.

Inneklemt fredag

I forbindelse med Kristi Himmelfartsdag er TONO stengt torsdag 30. og fredag 31. mai. Vanlig åpningstid gjenopptas fra mandag 3. juni kl 08:30.