TONO Nytt

TONO avregner 99,4 millioner

TONO avregner 99,4 millioner kroner denne uken. Årets siste kvartalsavregning er større enn tidligere år, og TONOs medlemmer mottar 51,9 millioner kroner. 46,8 millioner går til rettighetshavere i utlandet.

Vil øke bedrifters kunnskap om musikk

Musikk skaper verdi – ikke bare for enkeltmennesker, men også for bedrifter. Nå lanserer rettighetsorganisasjonene TONO og Gramo konseptet «Verdien av musikk» for å hjelpe norske virksomheter med en større forståelse for kraften i gjennomtenkt bruk av musikk.

– Jobben er å holde seg åpen

Som direktør i Ultima var komponist Lars Petter Hagen ofte ikke personlig engasjert i festivalens musikk . Som gjest i TONOs podkast forteller han om sin marginale musikalske smak og interesse. – Jeg er ikke opptatt av å leve av musikken. Jeg er opptatt av å skrive den musikken jeg vil.

Music without filters

Nomzi Kumalo is celebrating 7 years sober with the release of her critically acclaimed début single, “The Truth”. She is open about her turbulent past that has shaped her artistic voice. – My music comes out without filters.

Tradisjon og utvikling – Norsk Folkemusikk

Ole Nilssen og Bjørn Kåre Odde er to av landets mest fremadstormende folkemusikere. De to er blant få unge profesjonelle som satser på tradisjonell gammeldans. Samtidig bestiller de moderne folkemusikkverk fra klassiske komponister. I 2018 ga de ut Edge med moderne folkemusikkomposisjoner av blant annet Henning Sommero og Wolfgang Plagge. For tiden venter de på

Hvem bør få Musikkforleggerpris i 2020?

Musikkforleggerne deler ut Musikkforleggerprisen for sjette gang i 2020. Nå kan Musikkforlag melde på sine bidrag.

3 huskeregler for konsertarrangøren

Ute er det vått og kaldt, men på konsert kan du i det minste varme sjelen. Her er tre ting du må huske dersom du arrangerer eller spiller konsert.

Musikken gir utløp for Julie Bergan

Den energiske popkometen Julie Bergan er kjent for hardtslående hits. I virkeligheten blir hun sjelden sint, og hun bruker musikken som avreagering. – Jeg får utløp for sinne gjennom å skriver aggressive låter.

Straight outta Ambaruð

Norrøn Doom Metal er i utgangspunktet sjelden vare. At det er to tenåringer fra Ammerud som før fylte 18 har prestert å utgi sitt andre album til strålende kritikker er imponerende. Golden Core er et studie i kunstnerisk visjon.

– Eg takkar for at livet fann meg

Sigrid Moldestad vet at musikk kan endre verden. Komponisten, formidleren og folkemusikeren har alltid skrevet musikk med budskap. Det er intet unntak når hun i dag slipper singelen «Song Til Deg». – Det er ein takkesang til dei som står last og brast ved deg enten det er fest og moro eller kjedelige og vanlige kvardagar.

Endelig forent

Hollywood er noe så sjeldent som en norsk supergruppe. Billie Van, Jonas Alaska og Mikhael Paskalev har alltid vært involvert i hverandres karrierer, men aldri villet skrive musikk sammen tidligere. – Jeg har alltid trodd det skulle være for vanskelig, sier Jonas Alaska.

EDVARD-pris til Robert Eidevik

Robert Eidevik er tildelt TONOs EDVARD-pris 2019 i kategorien Tekst for Hjerteslag-albumet Nattseileren. – Det betyr mye for meg å få prisen for akkurat disse tekstene, sier prisvinneren.