Komponist, styreleder og musikkelsker

Jørgen Karlstrøm er samfunnsdebatant og styreleder i både Norsk komponistforening og TONO. Men først og fremst er han komponist, musiker og musikkelsker. Og denne uken er han gjest i Spillelista.

Har du oppdatert kontonummer på mitt TONO?

Neste uke kommer årets siste TONO-avregning. Husk å sjekke at du har riktig kontonummer oppført på Mitt TONO.

TONO lanserer podkasten «Musikkskaperne»

Musikkskaperne er TONOs podkast for deg som lager musikk, bruker musikk og for deg som vil vite mer om musikkens verden og rettighetene som følger med.

TONO fjerner momsrisiko

TONO-medlemmer som har etablert mva-pliktige virksomheter for sitt arbeid som låtskrivere, komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag trenger ikke å betale inn moms av TONO-inntektene. – Vederlagsinntekter fra utlandet er momsfrie, og hvis man ikke betaler inn moms på TONO-inntekter fra Norge i perioden 1. desember i år og ut 2023, eventuelt inntil det kommer nye mva-regler, kommer vi til å betale momskravet til medlemmene, sier Willy Martinsen, kommunikasjonsdirektør i TONO.

Bodil Maroni Jensen er tildelt TONOs formidlerpris

Journalist og forfatter Bodil Maroni Jensen er tildelt TONOs formidlerpris 2022. – I en tid hvor det er liten eller ingen dekning av klassisk musikk i dagspressen, er Bodil Maroni Jensens arbeid en redningsplanke, skriver juryen i sin begrunnelse.

TONO styrker markedsavdelingen

Ser du hvordan musikk kan bidra til økt lønnsomhet i bedrifter? Er du glad i mennesker, liker kundebehandling og bryr deg om musikk? TONO søker to nye kundekonsulenter til markedsavdelingen.

NOPAs hederspris til Cato Strøm

Det var prisdryss under NOPAs høstfest tirsdag 15. november. Tidligere administrerende direktør i TONO, Cato Strøm, mottokk NOPAs hederspris.

– Dronningen av Det Norske Teatret, som jeg liker å kalle henne

Skuespiller Heidi Gjermundsen Broch sjonglerer klassikere, ny dramatikk og musikaler. I 2015 imponerte hun i Stjernekamp, og i dag er hun gjest i Spillelista.

EDVARD-pris til Sunniva Lindgård og Andrew Murray

EDVARD-prisen i kategorien Populær er tildelt Sunniva Lindgård og Andrew Murray. De mottar prisen for musikken på Sassy 009-albumet Heart Ego.

– Den spiller på mine ADHD-strenger

Fæbrik-gründer, forfatter, designer og søminfluenser Ingrid Vik Lysne elsker å høre på Todd Terjes Alfonso Muskedunder enten hun er på fest, danser, prater med folk eller løper. – Jeg har ADHD, og jeg tror den sangen spiller på ADHD-strengene mine.

3 tips for å lykkes som produsent og låtskriver fra Gucci Caliente

Gucci Caliente deler sine tre beste tips for deg som vil satse på en karriere som låtskriver og produsent.

Karl Vestli: – Stort IT-løft og nye vilkår for konsertarrangører

En hilsen til TONOs medlemmer og kunder fra administrerende direktør, Karl Vestli.