Alexander Pavelich

Møt Alexander Pavelich, låtskriver i Eye Emma Jedi.

 / 22/04/2014 /

Fra TONO-Nytt, nr 2-2013

Alder: 25
Tilknyttet TONO siden: 2010
Aktuell med: ’88 EP av Eye Emma Jedi, hvor Pavelich er låtskriver


Hva hører du helst på?
Jeg hører på utrolig mye forskjellig ettersom jeg vokste opp i en musikalsk familie med mye klassisk musikk, The Beatles og psykedelisk 70-talls prog. Men jeg hører mest på rock og indie for øyeblikket. Akkurat nå har jeg en periode med mye Queens of The Stone Age og Tycho.

Hvilket album kjøpte du sist?
«To The Treetops!»  av Team Me, men det er ganske lenge siden. Ettersom jeg bruker Spotify Premium så blir det dessverre ikke så mye kjøp av album… Jeg skulle gjerne kjøpt mye mer musikk på vinyl, men har ikke platespiller. Jeg sparer så godt jeg kan!

Hva inspirerer deg?
Alt fra personlige opplevelser til fascinasjon og refleksjon over de små tingene i livet. Når omgivelsene rundt meg gir meg fred og ro til å gå inn i meg selv og utforske tankene mine, blir jeg inspirert på en sunn og naturlig måte. Og spesielt nå om høsten, når fargene skifter og luften blir kald og crisp – da er jeg mest kreativ.

På hvilken tid av døgnet komponerer du?
Det varierer litt, men stort sett skriver jeg enten ganske tidlig på morningen eller sent på kvelden. Når inspirasjonen kommer er det vanskelig å stoppe, så jeg sitter ofte til langt ut på natta og skriver musikk. En natt etter jobb i Sandvika kom jeg på en melodi på toget – men mobilen min var tom for batteri, så jeg fikk ikke spilt den inn på diktafonen! Jeg måtte sitte og nynne melodien for meg selv om og om igjen hele veien hjem for ikke å glemme den… Jeg fikk litt rare blikk, men må man, så må man!

Hva liker du å gjøre når du ikke holder på med musikk?
Jeg er veldig glad i å drømme meg bort i film, bøker og tv-serier. Jeg elsker sosiale brettspill, og har vært en videogamer hele livet.

Din største musikkopplevelse?
Det råeste jeg har opplevd må være den første konserten vi spilte med Eye Emma Jedi på Malakoff Rockfestival i 2011. Det var 2 500 folk som tok helt av på konserten. Man skulle ikke trodd at det var første gang folk så oss. Jeg er selv fra Nordfjordeid, så det var fantastisk at såpass mange venner og kjente var i publikum.

Din ønskekonsert?
Jeg skulle ønske jeg kunne sett The Beatles live i sine glansdager!

Planer for fremtiden?
Vi slapp ’88 EP med Eye Emma Jedi i høst, og var på Norgesturné i oktober. Vi har jobbet mye med  turnéplanene for nyåret rundt slippet av album. Vi dro til Spania i fjor i 100 dager for å skrive og spille inn debutskiva vår, og det er noe gleder meg veldig til å vise frem.

TONO er essensielt for å kunne drive med musikk som et levebrød

Hvorfor har du valgt å knytte deg til TONO?
Det er viktig å ha kontroll på rettighetene mine som artist, og i en tid der det er mindre salg av musikk så kommer mesteparten av inntektene fra royalties og konserter. TONO er essensielt for å kunne drive med musikk som et levebrød. Takk for at dere eksisterer!

 

 

Artikkelen er hentet fra TONO-Nytt, nr. 2-2013