Om TONO

Om TONO

TONO eies og styres av opphavere (komponister og sangtekstforfattere) og musikkforlag, og forvalter på deres vegne de økonomiske opphavsrettighetene i musikken de har skapt.

TONO gir tillatelse til bruk av beskyttet musikk for eksempel på radio, TV, internett, konsert og kino mot betaling, og overfører hvert år sitt økonomiske resultat videre til rettighetshavere i musikk som har blitt spilt offentlig. TONO har 34 000 medlemmer, men arbeider også for omtrent tre millioner opphavere og musikkforlag fra verden for øvrig.

TONOs samfunnsrolle er todelt gjennom på den ene siden å samle og forenkle lisensiering av beskyttet musikk og på den andre å gi musikkskapere et økonomisk grunnlag for å kunne skape nye musikkverk. TONO omsatte i 2019 for kr 771 millioner.

 

Se gjerne også denne snutten, som forklarer det viktigste - på 54 sekunder.

Lurer du på noe mer?

TONO ønsker alltid å være til hjelp og nytte for våre medlemmer, kunder og andre som er nysgjerrige på hva rettighetsarbeidet vårt går ut på og hva det betyr. Ikke vær redd for å kontakte oss hvis du lurer på noe, vi ønsker tilbakemeldinger hele tiden. Se også våre sider TONO-hjelpen der små og store spørsmål blir besvart!