For deg som bruker musikk

For kunder

Ønsker du å bruke musikk i en offentlig sammenheng?

Når musikk fremføres offentlig skal de som skriver og eier musikken - opphaverne -  ha gitt sin tillatelse til den som er ansvarlig for at musikken fremføres. Dette har bakgrunn i "Lov om opphavsrett til åndsverk" av 15. juni 2018. Det eneste unntaket er om opphaveren har vært død i mer enn 70 år. TONO gir slik tillatelse på vegne av komponister, tekstforfattere og musikkforlag, og med konsesjon fra Kulturdepartementet.

TONO-tillatelsen dekker ikke bare norsk musikk. TONO gir også tillatelse til fremføring av musikk i Norge på vegne av utenlandske opphavere som har forvaltningsavtale med tilsvarende selskaper i sine respektive land.

TONO justerer sine tariffer/priser årlig, og baseres på forventet gjennomsnittlig prisøkning i Norge.

Må vi betale både Gramo og TONO?

TONO eies av og forvalter rettighetene til komponister, tekstforfattere og musikkforlag. Gramo representerer artistene og plateselskapene/produsentene. Det betyr at de som kun fremfører musikk "live" bare trenger å forholde seg til TONO, mens de som fremfører musikk som er innspilt/produsert (CD, radio o.l.) må forholde seg til både TONO og Gramo.

Hvor skal musikken brukes?

Kunder_icon_OnlineDigitalt_RETINA

Kunder_icon_KonsertEvent_RETINA

Kunder_icon_ServeringOvernatting_RETINA

Kunder_icon_ButikkKundelokaler_RETINA

Kunder_icon_Ovrig_Musikkbruk_RETINA

HVA SIER VÅRE KUNDER OM TONO?

Den virkelig gode musikken er den TONO forvalter, og jeg betaler gjerne for å kunne bruke den i min salong.

 

Birger Løkeng
Frisør, Billy´s Bumble and Bumble, Aker Brygge, Oslo

Musikk skaper stemning. Hva jeg spiller avhenger litt av tiden på døgnet. På lørdagene skrur jeg opp tempoet litt, og på sommeren er det typisk sommermusikk det går i. Ja, jeg er veldig glad i musikk, det gir meg arbeidslyst, glede og overskudd! Og derfor betaler jeg med stor glede både TONO og Gramo for å få lov til å spille all denne fine musikken på Rødt Sukker.

 

Heidi Håseth Rudjord
Eier og daglig leder, Rødt Sukker, Farsund