Vil du legge ut en video med musikk på hjemmesiden din, eller kanskje legge ut musikk for nedlastning eller streaming –  eller på annen måte tilgjengeliggjøre musikk for andre på nett? Da trenger du en tillatelse fra TONO, og den gir vi deg gjerne!

Det er mange måter å bruke musikk på nett på. Nedenfor finner du beskrivelser og priser for de forskjellige områdene.

Ta kontakt for mer informasjon og avtale

Musikkstreaming

Streamingtjenester er tjenester som gir adgang til å lytte til musikken uten at man får lastet ned en varig kopi.
TONO lisensierer også leietjenester og tjenester med midlertidig nedlasting som streamingtjenester, for eksempel ved video on-demand tjenester hvor man må se filmen innen en gitt tidsramme, eller musikkabonnementstjenester hvor man kan lagre sanger, album eller spillelister for offline avspilling så lenge man er betalende abonnent av tjenesten.

Bakgrunnsmusikk
Livestreaming
Lytteklipp
Musikkabonnement
Musikkstreaming on-demand

Video på nett

TONO lisensierer relevante fremføringsrettigheter og mekaniske rettigheter til nettjenester som gjør det mulig å se film, leie film og kjøpe film på nett og mobile enheter. Dette omfatter både tradisjonelle spillefilmer, TV-serier og andre filmproduksjoner.

Musikkvideo
Nettavis/MBL-avtalen
Reportasje/blandet produksjon
Videosalg/nedlastning
Video on-demand

Nedlastningstjenester

Nedlastingstjenester er tjenester hvor man laster ned og lagrer en permanent kopi av musikken. En nedlastet kopi kan vanligvis brukes like fritt som fysiske ekemplarer, med mindre nettbutikken har lagt begrensninger i form av formatkrav eller liknende.

App
Musikknedlastning
Ringetoner

Webradio

Webradio streames over nett kan lyttes til på nett og mobile enheter, og TONO lisensierer nettradio som en ikke-interaktiv streamingtjeneste.

Tillatelsen til å drive webradio inngår i en skriftlig avtale mellom TONO og juridisk ansvarlig for nettsiden som gjør kanalen tilgjengelig.

Webradioen lisensieres kun som en ikke-interaktiv streamingtjeneste, og rettighetene som lisensieres gjennom webradioavtalen kan ikke overdras til tredjepart, for eksempel en kafé eller pub.

Interaktive tjenester som muliggjør lagring, for eksempel podcaster, er ikke omfattet av denne avtalen. Hvis du er ønsker en avtale for interaktiv bruk, kan du gå direkte til vårt kontaktskjema her.

Vederlaget for webradio er på 12 % av omsetningen, med en minimumssats på 600 kroner pr måned. Vederlaget beregnes og faktureres pr kalenderår.

I tillegg må du klarere plateprodusentenes rettigheter med GRAMO.

Webradio

Fyll inn skjemaet under for å motta en automatisk lisens, og start med webradiostreaming i dag!

Navn på radiokanalen(e) som skal gjøres tilgjengelig

Webadressen til nettstedet som skal tilby webradiokanalen(e)

Kontaktinfo


Faktura blir sendt pr e-post til ansvarlig kontaktperson.

Online