TONO nytt

Viktig kunngjøring: TONO-registrer verkene dine raskt

Nye regler og rutiner knyttet til fakturering av storkunder på online-området, for eksempel Spotify og YouTube, krever at musikkverket er bekreftet når TONO fakturerer selskapene. Det betyr at du som TONO-medlem må registrere verket så snart det er tilgjengeliggjort. Gjør du ikke det er det en risiko for at vederlaget for bruken ikke blir betalt til rett instans – eller til og med kan gå tapt.

Tidenes største kvartalsavregning fra TONO

TONO avregner nå, i årets tredje ordinære kvartalsavregning, kr 170,3 millioner. Det gjør denne kvartalsavregningen til den største i TONOs historie. 108,3 millioner av totalsummen går til TONOs medlemmer.

Endringer i avregningsmodell for radio og subsidiert pulje

Med gyldighet fra og med fremføringsåret 2017 er det nå vedtatt endringer i avregningsmodellen for subsidiert pulje.

Andreas «Axident» Schuller i TONO-podkast

Andreas «Axident» Schuller skriver og produserer låter med Justin Bieber, Pitbull og Jason Derulo for å nevne noen. Nå arrangerer han låtskrivercamp i Norge sammen med Music Norway og TONO – og ikke minst: Du kan nå også høre ham i TONO-podkasten Lage Musikk.

Musikkforleggerne lanserer mentorordning

Det er økende interesse for å etablere og drive musikkforlag i Norge. Med det som bakteppe lanserer nå foreningen Musikkforleggerne en mentorordning der både nye gründere og mer etablerte forleggere kan få gode råd og vink.

Full seier til musikkskaperne i EU-parlamentet

EU-parlamentet stemte i dag, med et betydelig flertall, for en versjon av artikkel 13 i opphavsrettsdirektivet som er svært positiv for rettighetshaverne. – En gledens dag for TONOs medlemmer og resten av verdens musikkskapere, fastslår adm.dir i TONO, Cato Strøm.

2 av 3 europeere tror techgigantene er mektigere enn EU

En ny undersøkelse viser at et flertall av europeere tror techgigantene er mektigere enn EU. 9 av 10 europeere ønsker dessuten lovgivning som vil sørge for at musikkskapere får betalt når musikken deres distribueres og konsumeres på brukergenererte plattformer.

Nye avtaler med Norsk Teater og Orkesterforening

TONO signerte i sommer en ny avtale med Norsk Teater og Orkesterforening (NTO) som regulerer fremføring av musikk i teaterproduksjoner. Avtalen omfatter ikke store rettigheter, typisk opera, operette, musikal og ballett. Avtalen har gyldighet fra 1. juni. Det er også inngått en avtale mellom NTO og Norsk Komponistforening og NOPA om regulering av satsene for bestilling av teatermusikk.

Musikk i brukergenererte plattformer: Vil EU tette verdigapet?

Hva står på spill når EU-parlamentet den 12. september skal stemme over teksten til et nytt opphavsrettsdirektiv for det digitale feltet? Torgny har møtt direktør for Online Media i TONO, Inger Elise Mey og direktør i IFPI, Marte Thorsby, til en forhåpentligvis oppklarende samtale om et komplekst tema.

– Vi tar det så langt vi klarer

TONO har snakket med Sofie Tollefsbøl om låtskriving, studioarbeid, konserter og veien videre for Fieh.

TONO i Dagsavisen

TONOs adm.dir Cato Strøm har skrevet et leserinnlegg som i dag er å lese i Dagsavisen. Han peker i innlegget på at store medieplattformer må bli pålagt å dele en rimelig andel av inntektene de har fra musikk og annet kreativ innhold med skaperne. Den 12. september skal EU-parlamentet stemme over et nytt opphavsrettsdirektiv for det digitale feltet. Det er et sannhetens øyeblikk for musikkskaperne.

TONO-podkast med Emilie Nicolas

Vår mann bak mikrofonen, Torgny Amdam, møter denne gangen Emilie Nicolas i studio til en strålende samtale om hennes forhold til musikken.

TONO i Vice News

TONOs anmeldelse av Tidal ligger fortsatt til vurdering hos Økokrim. I mellomtiden har Vice News intervjuet TONOs adm.dir Cato Strøm om saken. Se innslaget her.