TONO nytt

TONO tar påskeferie

TONOs administrasjon tar påskeferie fra 12. april kl. 16, og er tilbake tirsdag 23. april. Administrasjonen ønsker alle medlemmer og kunder en riktig god påske!

Fandenivoldsk Oslo-rock på trøndersk

Bandet Rabagast oppstod som en motreaksjon på «typisk rock». – Målet var å lage rock som ikke var harry. Vi har nok litt harry-tendenser, så langt er prosjektet altså mislykket.

RnB på internasjonalt nivå

Ousu Leigh vil levere RnB på internasjonalt nivå. Etter halvannet år som musiker, med to singler på samvittigheten, har han allerede begynt å få oppmerksomhet av bransjen.

Thorbjørn Egner: – En bauta

Kunst og musikk kan sette uutslettelige avtrykk på et samfunn. Lenge etter kunstneren er borte, lever arbeidet videre i folkesjela. Thorbjørn Egner er et slikt norsk allemannseie. Samtidig forvalter hans barn alle rettigheter til den kunstneriske arven. – Vi prøver etter beste evne å ta de valgene far ville tatt selv, sier Bjørn Egner.

Podkast: Musikalartist, klubbgitarist og antiperfeksjonist

I ungdomstiden øvde Kai Gundelach seks timer elgitar om dagen. Hans første spillejobber var som klubbgitarist til DJer i Oslo. Kjærligheten til nesten-harry gitarsoli har han tatt med inn i sin kritikerroste melankolske elektroniske pop.

Spellemannprisen 2018

I kveld deles Spellemannprisen ut for 47. gang. TONO og Spellemann har samarbeidet i ti år i år. – Det er en glede å kunne være en del av feiringen, sier Cato Strøm, administrerende direktør i TONO.

Bleieskift og stoner rock

Rockebandet Kings of the Valley er et friskt pust, inspirert av det gamle. Med stoner og progrock i bagasjen, imponerte trioen publikum under Trondheim Calling i februar. I år kommer debutalbumet.

Løfter norsk musikk

NRK spiller i dag utelukkende norsk musikk på radio. Norskdagen er en del av kampanjen #hørnorsk, som vil bøte på en synkende norskandel. – Vi ønsker å snu  trenden og gi norsk musikk den oppmerksomheten den fortjener, sier Marthe Vee i NOPA.

Kampen om publikum

En artist er ikke større enn sitt publikum. Du lever av andres lojalitet og betalingsvilje, og er avhengig av å nå ut til de riktige folkene. Hvor og hvordan du kommuniserer med fansen, kan være avgjørende for din suksess.

Podkast: – Stevie Wonder ga oss synthen

Da synthesizeren dukket opp på 70-tallet, ble den først brukt som en gimmick, mener David Stubbs. – Det var Stevie Wonder som beviste for all framtid at synthesizere ikke er kalde og upersonlige.

En historisk milepæl: Nytt opphavsrettsdirektiv vedtatt av EU

Med solid flertall stemte EU-parlamentet i dag for innføringen av det nye opphavsrettsdirektivet. – Dette er et historisk resultat som TONOs medlemmer har all grunn til å juble over, sier adm.dir i TONO, Cato Strøm.

Savn etter felleskap

Da låtskriver Anders Risan kjente på savnet etter energien fra samspill, tok han saken i egne hender. Ved hjelp av en enkelt demo rekrutterte han sine fem medmusikanter, til det som ikke skal bare skal være «Anders med band».

– Legg grunnlag for rettferdighet

Kampen om verdigapet tilspisser seg. Neste uke stemmer EU-parlamentet over nytt opphavsrettsdirektiv. TONOs paraplyorganisasjon, CISAC, ber nå EU om å ta ansvar.