TONO-nytt

EDVARD-pris til Cashmere Cat

20. oktober, 2017|

Magnus August Høiberg, bedre kjent som Cashmere Cat, er vinner av TONOs EDVARD-pris 2017 i kategorien Utfordrer. Han får prisen for sin samlede produksjon i 2016. - Det er superstas å få EDVARD-prisen. Stor takk til TONO for at dere følger med på musikken jeg lager, sier Magnus August Høiberg, bedre kjent under artistnavnet Cashmere Cat.

EDVARD-pris til Marit Larsen

12. oktober, 2017|

Marit Larsen er vinner av EDVARD-prisen 2017 i kategorien Populærmusikk, for «Joni was right I & II». – Å vinne Edvard-prisen er bare så utrolig gjevt. Tusen takk, sier Marit fra sitt hjem i New York.

EDVARD-pris til Øyvind Torvund

29. september, 2017|

Øyvind Torvund er vinner av EDVARD-prisen 2017 i kategorien Samtid, for «Sweet Pieces». Torvund vil få overrakt prisen i Bergens Universitets Aula under BrassWind festivalen 30.09. Prisen vil på vegne av EDVARD-juryen deles ut av Stine Sørlie (Norsk Komponistforening).

Kvartalsavregning med rekordbeløp fra utlandet

29. september, 2017|

Når TONO i dag avregner 143,5 millioner kroner til rettighetshavere i inn- og utland går 26,5 millioner til TONO-medlemmer som har fått sin musikk fremført i utlandet. Det er rekordhøyt i en ordinær kvartalsavregning.

Endringer i subsidiert pulje

28. september, 2017|

TONO har flyttet en rekke utdanningsinstitusjoner ut av subsidiert konsertpulje. Samtidig er en rekke nye kunder og utøvere inn i puljen.

Påmelding Spellemann 2017

22. september, 2017|

TONO er støttespiller til Spellemann, og nå er påmeldingen til Spellemann åpnet

Enklere å søke støtte fra Det norske komponistfond

13. september, 2017|

Nå er det blitt enklere å søke støtte fra Det norske komponistfond takket være en liten, men viktig endring i reglene. Målet med endringen er å senke terskelen for at flere komponister innen alle sjangre skal søke støtte.

Slik skal kommuner forholde seg til TONO

13. september, 2017|

Skal en kommunal enhet arrangere konsert er den en konsertarrangører på lik linje med andre, og må innhente TONO-tillatelse, rapportere og betale TONO-vederlag.

Caroline Ailins villeste strømmer

8. september, 2017|

I forrige uke var artisten Dua Lipa nr.1 i England med låta "New Rules", skrevet av Emily Warren, Ian Kirkpatrick - og Caroline Ailin fra Bodø. - En veldig surrealistisk følelse, forteller hun.

Fra Hadeland til Broadway

5. september, 2017|

- Jeg jobbet hjemme i studioet på Hadeland, og fikk en idé om å lage en julemusical, forteller komponist Tor Ingar Jakobsen. Nå ligger musikalen «Time of Nick» an til å bli satt opp på Broadway.