ÅPEN KLASSE // CHRISTIAN BLOM// Trio for Dancing Thread, Lightbulb and Bell With Damper

Juryens begrunnelse: Årets prisvinner både omfavner og utvider begrepet komponist. Christian Blom tildeles Edvardprisen 2014 i kategorien Åpen klasse for verket Trio for Dancing Thread, Lightbulb and Bell With Damper. I prisvinnerens fascinerende univers er det ikke noe skille mellom musikalsk og fysisk håndverk. Sveisesertifikat og kontrapunkttrening har vært like viktige premisser for å utvikle […]

 / 03/11/2014 /

Juryens begrunnelse:BLom smil4
Årets prisvinner både omfavner og utvider begrepet komponist. Christian Blom tildeles Edvardprisen 2014 i kategorien Åpen klasse for verket Trio for Dancing Thread, Lightbulb and Bell With Damper.

I prisvinnerens fascinerende univers er det ikke noe skille mellom musikalsk og fysisk håndverk. Sveisesertifikat og kontrapunkttrening har vært like viktige premisser for å utvikle et dypt personlig og originalt kunstnerisk språk av håndlagede skjøre strukturer som kombinerer lyd, lys, skyggespill, bevegelse og subtil bruk av teknologi.

Prisvinnerverket gir en følelse av å nærme seg musikken på nytt, gjennom andre dimensjoner. Å betrakte verket er som å være med på en nærlesning av noe man bare nesten vet hva er. Noe som når som helst kan kollapse – eller bare rett og slett stoppe opp. Man holder pusten mens man ser og hører en musikalsk komposisjon, men også skulptur og ballett i mikroformat. Bittesmå hendelser organisert i tid og rom som smelter sammen. Materiale, teknikk, media blir umulig å skille fra hverandre og utgjør et poetisk verk som er minimalt og beskjedent i uttrykk, men som etterlater et desto sterkere inntrykk.