ÅPEN KLASSE // Helge Sunde (m/Ensemble Denada) // Windfall

Juryens begrunnelse Med albumet «WINDFALL» har Helge Sunde og Ensemble Denada levert et sylskarpt verk  fullastet med positiv energi. Fra første øyeblikk blir man slått av hvor tydelig musikken  er formulert. Det skapes dualismer, kontraster og relieffer. Seksjonene i ensemblet settes  opp mot elementer fra rytmeseksjonen eller mot soloinstrumenter.  Den frodige ensemblebruken, et lydbilde som […]

 / 31/03/2014 /
TONOs styreleder Bendik Hofseth gjorde det med trøkk da han kunngjorde at Helge Sunde var vinner av Edvardprisen 2013 i Åpen klasse. Sunde fikk prisen under en konsert med Ensemble Denada på Nasjonale Jazzscene sommeren 2013.
Juryens begrunnelse

Med albumet «WINDFALL» har Helge Sunde og Ensemble Denada levert et sylskarpt verk  fullastet med positiv energi. Fra første øyeblikk blir man slått av hvor tydelig musikken  er formulert. Det skapes dualismer, kontraster og relieffer. Seksjonene i ensemblet settes  opp mot elementer fra rytmeseksjonen eller mot soloinstrumenter.  Den frodige ensemblebruken, et lydbilde som sparker fra, og stor grad av lekenhet i produksjonen skaper en fin motvekt til den sterkt kontrollerte komposisjonsdelen av prosjektet. Gjennom måten musikerne er samlet i et sterkt grep, skapes et maskinmessig men aldri forutsigbart driv, et virtuost musikalsk hurtigtog av spilleglede.

Albumet inneholder syv verk med «Spor av amerikansk jazz, vestnorsk esprit og europeisk  kunstmusikk», som det treffende beskrives på plateomslaget. En kraftoppvisning av kreativitet og håndverk på aller høyeste nivå, alt signert komponist og ensembleleder Helge Sunde»