ÅPEN KLASSE // Johan Sara jr. // Transmission – Rievdadus

Fra første sekund pirrer Johan Sara jr nysgjerrigheten vår. Lydlandskap med naturlyder, stemmer, pust og sporadiske tunge rytmelenker smelter sammen til spennende musikk. Den er uforutsigbar, Johan Sara jr inviterer oss med på en reise, og vi vil gjerne følge med.Fra det minimalistiske til det store episke, alt med forankring i noe vi alle kan […]

 / 31/03/2014 /

Fra første sekund pirrer Johan Sara jr nysgjerrigheten vår. Lydlandskap med naturlyder, stemmer, pust og sporadiske tunge rytmelenker smelter sammen til spennende musikk. Den er uforutsigbar, Johan Sara jr inviterer oss med på en reise, og vi vil gjerne følge med.Fra det minimalistiske til det store episke, alt med forankring i noe vi alle kan kjenne oss igjen i – nemlig røttene våre.

Johan Sara jr har tatt utgangspunkt i sine samiske røtter, lyden av vidda, joik, reinsdyr, hunder og vann danner instrumentariet i musikken. Det er nyansert, detaljer er bearbeidet til det ugjenkjennelige og plassert kreativt i lydbildet. Her finner vi vokale clusterakkorder og sofistikert elektronisk bearbeiding av organiske lydkilder der kontrastene er store. Musikken får oss til å tenke på årstidene, bruddstykker av det som kommer blir brukt i en effektiv musikalsk sammenheng.

Johan Sara jr tør å dvele ved stemningene uten at det blir kjedelig og skaper med dette albumet musikk som opphever sjangermessige skillelinjer i samtidsmusikken.