POPULÆRMUSIKK // Kjartan Kristiansen // Enhjørning

Juryens begrunnelse Knalltøffe, hardtslående og energiske gitar-riff står sentralt i prisvinnerens komposisjoner, og enkel men effektiv harmonikk og form danner rammen. Han har utviklet en helt særegen stil i musikk og tekst, og gjennom bandet DUMDUM  BOYS har han vært stilskaper og retningsgivende for norsk rock. Prisvinneren er kanskje den tydeligste norske rockepoeten, men uten […]

 / 01/04/2014 /
Juryens begrunnelse

Knalltøffe, hardtslående og energiske gitar-riff står sentralt i prisvinnerens komposisjoner, og enkel men effektiv harmonikk og form danner rammen. Han har utviklet en helt særegen stil i musikk og tekst, og gjennom bandet DUMDUM  BOYS har han vært stilskaper og retningsgivende for norsk rock. Prisvinneren er kanskje den tydeligste norske rockepoeten, men uten en klassisk fortellende stil. Tekstene består snarere av en rekke poetiske, fragmenterte, smittende meldinger i en personlig form. Hans evne til å levere tekster der lytteren selv må bygge sine bilder opp fra en mystisk, spennende og kontrastfylt annerledesverden er unik.

I 2005 har denne opphavsmannen levert nye bidrag til et album som har forført en ny generasjon publikummere. Enda en gang har han brakt en rockelåt til topps på hit-listene og fått hele Norge til å synge med på at han er både Splitter Pine og en Enhjørning.