POPULÆRMUSIKK // Susanne Sundfør // The brothel

Juryens begrunnelse Susanne Sundfør er fremdeles en ung artist, men hun har laget et album som er så tungt og delikat som bare en svært moden og erfaren artist i beste fall kan begå. Kritikere har allerede påpekt at hun er en dyktig sanger med en nesten overjordisk stemme, men det er som komponist Susanne […]

 / 31/03/2014 /
Juryens begrunnelse

Susanne Sundfør er fremdeles en ung artist, men hun har laget et album som er så tungt og delikat som bare en svært moden og erfaren artist i beste fall kan begå. Kritikere har allerede påpekt at hun er en dyktig sanger med en nesten overjordisk stemme, men det er som komponist Susanne Sundfør får Edvard-prisen. Susanne Sundfør har med albumet The Brothel imponert og beveget ikke bare Edvard-prisens jury, men et samlet kritikerkorps og musikkjøpere i Norge og utlandet. Selv om det er naturlig å hylle det episke tittelsporet «The Brothel», så har juryen valgt å gi henne prisen for hele albumet. Komposisjonene utfyller hverandre og viser hennes talent i et bredt spekter, men albumet oppleves samtidig som en nødvendig helhet. Her er både det mørke, oppfarende og det såre, lyse til stede. Komposisjonene er både dramatiske og vakre, de skaper et slags hypermoderne alvor.

Juryen vil også berømme hvordan musikken understøtter tekstene slik at de får større dybde og flere nyanser. Det er juryens syn at man her står overfor en usedvanlig begavet komponist som fortjener Edvard-prisen allerede for sitt tredje album.