TEKST // JEFF WASSERMAN // Promised Land

Juryens begrunnelse: Vi har alle hørt musikken, men få kjenner mannen bak tekstene til noen av Norges mest kjente sanger. Fra “Everyone Needs A Friend”, “Tell Me Where You’re Going” til “Moving Time” og mange flere. Jeff Wasserman kom til Norge på 80-tallet fra Oyster Bay utenfor New York, og har gjort karriere både som […]

 / 17/03/2017 /

Juryens begrunnelse:

Vi har alle hørt musikken, men få kjenner mannen bak tekstene til noen av Norges mest kjente sanger. Fra “Everyone Needs A Friend”, “Tell Me Where You’re Going” til “Moving Time” og mange flere.

Jeff Wasserman kom til Norge på 80-tallet fra Oyster Bay utenfor New York, og har gjort karriere både som tekstforfatter og utøver. Han har tekster og verk på over 75 album og over 300 verk i TONO. I 2009 ble han også nominert til Spellemann med teksten «Keep Her from Going to You».

Gjennom sin ordkunst har Wasserman vist å kunne skrive om forskjellige temaer og med et variert språk. Han skriver fra hjertet, poetisk, sjelfullt og med humor, og kan også krydre med autentisk slang.

I 2015 skrev han tre tekster for albumet som også fikk Spellemannprisen i kategorien blues: «Tears of The World» med Knut Reiersrud og Mighty Sam McClain. I teksten «Promised Land» beskriver Wasserman lengselen, drømmene og skuffelsene i et liv, og erkjennelsen av å ha oppdaget det perfekte i det uperfekte. Det forjettede land er ikke et sted du leter etter, det er der du er, og det kan ta et langt liv før du innser det.

“Promised Land” forteller om levd liv, om menneskelighet og håp, og treffer en universell nerve vi alle kan kjenne oss igjen i, og som gir Jeff Wasserman EDVARD-prisen for tekst i 2016.