TEKST TIL MUSIKK // Kari Bremnes // Ly

Juryens begrunnelse Å skrive sangtekster krever presisjon; man skal fatte seg i korthet, spare på ordene, flette dem sammen med musikken, slik at lytteren kan skape sine egne bilder. Kari Bremnes makter å skape tekster som kjennes som de er sprunget rett ut av musikken – eller omvendt. Til albumet LY har Kari Bremnes skrevet […]

 / 01/04/2014 /
Juryens begrunnelse

Å skrive sangtekster krever presisjon; man skal fatte seg i korthet, spare på ordene, flette dem sammen med musikken, slik at lytteren kan skape sine egne bilder. Kari Bremnes makter å skape tekster som kjennes som de er sprunget rett ut av musikken – eller omvendt.

Til albumet LY har Kari Bremnes skrevet tekster alle som har levd en stund kan kjenne seg igjen i. Drømmer vi gir slipp på, det å ønske at noe var usagt; anger og forsoning, sårbarhet og verdighet.  Det å se seg tilbake, gjøre opp status, være modig.

Kari Bremnes er en kunstner som stadig turnerer Europa rundt, med tekster på klingende norsk.  Ikke et hvilket som helst norsk. Et norsk med en kraftfull lokal forankring, like mye som en innholdsmessig forankring i et kvinne-liv av i dag, med betydelige identifikasjonsmuligheter på tvers av landegrenser.

Kari Bremnes´  tekster til LY er både mørke og morsomme,  norske og europeiske; og forteller stilsikkert og åpent om levd liv.