Ny brosjyre forklarer TONO

”Hvis du lager musikk eller tekster til musikk som fremføres offentlig, vil du som TONO-medlem tjene penger du ellers ville ha gått glipp av.” Slik lyder hovedbudskapet i TONOs nye medlemsbrosjyre.

 / 07/09/2016 /
”Hvis du lager musikk eller tekster til musikk som fremføres offentlig, vil du som TONO-medlem tjene penger du ellers ville ha gått glipp av.” Slik lyder hovedbudskapet i TONOs nye medlemsbrosjyre.


TONO bruker mye tid og energi på å nå ut til både brukere og skapere av musikk for å øke forståelsen for opphavsrett, hvorfor offentlig musikkbruk krever en TONO-tillatelse og hva TONO betyr for komponister, tekstforfattere og deres musikkforlag.

– Nå har vi laget en ny brosjyre rettet mot særlig unge musikkskapere som kanskje ennå ikke har rukket å melde seg inn hos oss. For selv om vi blir rundt 1500 flere hvert år, og nærmer oss 30 000 TONO-medlemmer totalt, er det naturligvis plass til flere. Alle som skriver musikk som fremføres offentlig kan bli TONO-medlem, og dermed kunne ha inntekter man ellers ville ha gått glipp av, sier kommunikasjonssjef Willy Martinsen. 

Drahjelp fra Silje Halstensen
For å gjøre TONO mer forståelig spør vi ofte medlemmer om hjelp til å bidra i annonser, artikler, videoproduksjoner og andre tiltak. Tidligere har Odd Nordstoga, Tønes, OnklP, Bjørn Eidsvåg og mange flere bidratt på ulike måter. Denne gangen er vi veldig takknemlige for at vårt medlem Silje Halstensen fra Bendik (Facebook-link, åpner i nytt vindu) har latt oss få låne et bilde av henne og et sitat som bidrar til å få frem budskapet.

– Det er mye takket være TONO at jeg får jobbe med det jeg er lidenskapelig opptatt av – nemlig å lage musikk, sier hun i brosjyren.  

Les brosjyren i en skjermvennlig utgave ved å klikke her (pdf, åpner i nytt vindu)

Ønsker du å få tilsendt en utgave av brosjyren som er tilpasset papirutskrift for bruk i for eksempel kulturskoler, låtskriver-workshops og liknende, så ta kontakt med kommunikasjonssjef willy.martinsen@tono.no. Vi har også annet materiell som kan benyttes, eksempelvis videosnutter etc.

Se gjerne også videoen nedenfor. Der forklarer TONOs medlemssjef Jan Espen Storo noe av det mest grunnleggende ved TONO for deg som skriver musikk.