EDVARD: Her er de nominerte i kategorien Populær

TONO skal også i år dele ut EDVARD-priser. Her kan du se de tre nominerte i kategorien Populær.

 / 29/06/2016 /
TONO skal også i år dele ut EDVARD-priser. Her kan du se de tre nominerte i kategorien Populær.

EDVARD-juryen har i år besluttet å nominere tre opphavere i hver av de fem EDVARD-kategoriene Samtid, Tekst, Åpen Klasse, Populær og Utfordrer. Vinnerene i de forskjellige kategoriene kunngjøres på sensommeren og høsten 2016. Vi vil i ukene fremover annonsere de nominerte i de ulike kategoriene.

Her er de nominerte i kategorien Populær:

Nina Elisabeth Mortvedt og Nikolai Hængsle Eilertesen for «Band of Gold»

BandofGold-presse2-Anthony Huus
(Foto: Anthony Huus)

– Vi er beæret over å være nominert til EDVARD-prisen! Dette kom som bestilt nå som vi straks er i gang med vår første festivalsommer! Og så er dette unektelig veldig inspirerende for oss, nå som vi er midt i en kreativ fase med ny utgivelse rett over sommeren. Uansett hvem som stikker av med prisen, så er det gjevt å vite at vi er med i vurderingen. Takk, sier Nina og Nikolai

Hans Petter Gundersen for «Mudflowers».

HP Gundersen
– Det er fantastisk oppmuntrende å få en slik faglig anerkjennelse for noe jeg har drevet med og utviklet i de seneste 40 år og aldri har mistet nysgjerrighet og lidenskap i forhold til. Og veldig inspirerende i forhold til å bare fortsette så lenge gnisten varer, forteller Hans Petter.

Amund Maarud for «Volt».

amund
(Foto: Truls Vinju)

–  Det var da virkelig en stor ære og en veldig oppmunterende nyhet å få. Jeg takker for nominasjonen med stor ydmykhet, sier Amund.