EDVARD: Her er de nominerte i kategorien Samtid

Olav Berg, Bente Leiknes Thorsen og Helge Iberg er de nominerte til EDVARD-prisen 2016 i kategorien Samtid.

 / 01/07/2016 /
Olav Berg, Bente Leiknes Thorsen og Helge Iberg er de nominerte til EDVARD-prisen 2016 i kategorien Samtid.

EDVARD-juryen har i år besluttet å nominere tre opphavere i hver av de fem EDVARD-kategoriene Samtid, Tekst, Åpen Klasse, Populær og Utfordrer. Vinnerene i de forskjellige kategoriene kunngjøres på sensommeren og høsten 2016. Vi vil i ukene fremover annonsere de nominerte i de ulike kategoriene.

Her er de nominerte i kategorien Samtid:

Bente Leiknes Thorsen for «At the tips of my fingers / on the tip of my tongue».

bente
(Foto: Andreas Ulvo)

Dette verket var på mange måter en kamp å skrive, derfor er det ekstra gledelig når andre verdsetter det! Jeg står i dyp gjeld til Ellen Ugelvik som ikke bare bestilte det, men som også var medspiller underveis – og ikke minst tolket det endelig verket bedre enn jeg kunne drømme om. Til sist må jeg nevne mine to fantastiske sønner, uten dem hadde verken livet eller (denne) musikken vært det samme, sier Bente.

Olav Berg for «Konsert for bratsj».

30
(Foto: Vegard Grøtt)

– Dette var da en usedvanlig hyggelig melding å få! Jeg er stolt, glad og ikke minst overrasket over å være nominert til denne høythengende prisen, sier han.

Helge Iberg for «Kvartett for livet i sin ualminnelighet».

helge
(Foto: Herborg Pedersen)

– Veldig hyggelig å bli lagt merke til! Edvardprisen er, etter mitt syn, musikernes viktigste anerkjennelse. Særlig nå som Spellemannprisen ettertrykkelig har markert seg først fremst som en mediebegivenhet. «Kvartett for livet i sin ualminnelighet» ble bestilt av Hans Christian Bræin og urframført på Oslo Kammermusikkfestival av førsteklasses musikere: Hans Christian klarinett, Geir Inge Lotsberg – fiolin, Øystein Birkeland – cello og Ingfrid breie Nyhus  – piano, forteller Helge.