EDVARD: Her er de nominerte i kategorien Tekst

TONO skal også i år dele ut EDVARD-priser. Her kan du se de tre nominerte i kategorien Tekst.

 / 21/06/2016 /
TONO skal også i år dele ut EDVARD-priser. Her kan du se de tre nominerte i kategorien Tekst.

EDVARD-juryen har i år besluttet å nominere tre opphavere i hver av de fem EDVARD-kategoriene Samtid, Tekst, Åpen Klasse, Populær og Utfordrer. Vinnerene i de forskjellige kategoriene kunngjøres på sensommeren og høsten 2016. Vi vil i ukene fremover annonsere de nominerte i de ulike kategoriene.

Her er de nominerte i kategorien Tekst:

Ingvar Hovland for «Vis vaktene hjem».

Ingvar foto
(Foto: Morten Espeland)

–  Ai! Det var veldig kjekt å høre! En stor ære å bli nominert blant så mange gode tekstforfattere. Alle slike klapp på skulderen stimulerer til å fortsette, forteller han.

Jeff Wasserman for «Promised Land».

J Wasserman_press_01
(Foto: Peter Scheer)

–  For en fantastisk overraskelse! Jeg føler meg virkelig beæret. Det blir produsert store mengder av engelske tekster i verdensklasse av TONO sine medlemmer, og derfor er jeg stolt og takknemlig for at det er jeg som har blitt nominert. Etter flere tiår med utrettelig arbeid med mitt forsøk på å mestre tekstforfatterkunsten, føles det spesielt godt å få en slik utmerkelse, sier Wasserman.

Live Maria Roggen, for «Apokaluptein».

roggen
(Foto: Christian Nicolai Bjørke)

– Jeg er kjempeglad for å bli nominert for tekst, og spesielt når det er Apokaluptein. Det er et levende prosjekt, jeg er midt i prosessen med en plateversjon som skal gis ut i august. Det å bruke tekst både på skrevne melodier og som resitering, sammen med et ekstremt dynamisk band, gir ordene masse plass. Det stiller meg overfor spørsmål om samfunnsengasjementet mitt: Hvor mye av det er det plass til i mitt utøvende virke? Apokaluptein er en skummel og viktig greie som inspirerer meg, som har gitt meg veldig spennende publikumsmøter, og som antakelig er i ferd med å endre meg som utøver, sier hun.