EDVARD-pris til Fay Wildhagen

Fay Wildhagen er vinner av EDVARD-prisen 2016 i kategorien Utfordrer for «Into the woods».

 / 22/12/2016 /

Fay Wildhagen er vinner av EDVARD-prisen 2016 i kategorien Utfordrer for «Into the woods».

 Fay Wildhagen ga i 2015 ut albumet ”Snow”. Albumet har imponert juryen til EDVARD-prisen, som tildeles komponister som har utmerket seg på en helt spesiell måte. Det er særlig verket ”Into the Woods” juryen mener er i en klasse for seg selv. Som vinner av EDVARD-prisen får Wildhagen et steintrofe utformet av Bruno Oldani, et diplom samt kr 50 000.

Hun fikk tildelt prisen direkte på lufta hos Ruben Gran på NRK P3 21. desember. Du kan høre innslaget her.

JURYENS BEGRUNNELSE:
«I juni 2015 utga den unge Bærums-artisten og låtskriveren Fay Hau Wildhagen sitt debutalbum ”Snow”, og det er noe utrolig solid over albumet. Stemmen hennes er full av følelser, gitarspillet er imponerende og idérikt, og komponisten i henne viser tydelige ambisjoner. Hun har tross sin unge alder et personlig og helstøpt uttrykk.

”Into the woods” er sart, sårbar og poetisk i uttrykket. I teksten beskriver Fay Wildhagen jaget og bestrebelsen (“Don’t worry about the wind chasing the sea”), og maner til å ta det med ro (“Breath out breath in… listen to the trees caught by the wind”), og rekker samtidig ut en hånd til hjelp (“take my hand.. and I’ll take you home”). Hun formidler teksten med en intens tilstedeværelse som gjør at du tror på hvert ord hun fremfører.

Melodien er enkel og melankolsk, og øker i intensitet med instrumenter og kor, aldri kjedelig i sin enkelhet. Siste verset starter med ordene «So, scream» og går over i total stillhet. Deretter fortsetter bare stemmen – et enkelt virkemiddel, og samtidig utrolig virkningsfullt. Det oppleves personlig, sterkt og modig.

Fay Wildhagen skriver på sin hjemmeside: “Ønsket mitt da jeg lagde denne plata var at den skulle være ærlig, menneskelig og inderlig nær, men også svær og fjern. Det har vært viktig for meg at den er organisk og pustende og at alle elementene, hvert eneste slag og hver eneste tone underbygger historiene som fortelles og bildene som jeg prøver å male. EDVARD-juryen konkluderer: «Mission accomplished».

EDVARD-prisen:
EDVARD-prisen, oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO har delt ut årlig siden 1998, og som tildeles opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. Med prisen ønsker TONO å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for og kjennskap til nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år. Det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon.

EDVARD-juryen 2016 bestod av komponistene Nils Henrik Asheim (juryleder), Arvid Wam Solvang, Claudia Scott, Rita Engedalen, Therese Birkeland Ulvo, samt musikkforlegger Jan Stefan Bengtsson
.

For mer informasjon:
Janne Sievers, kommunikasjonsrådgiver i TONO, mob. 95760286, e-post: janne.sievers@tono.no