‘- Fint å være Spellemann-nominert som komponist

Kari Jahnsen, med artistnavnet Farao, er nominert til Spellemann i kategorien TONOs komponistpris for albumet ”Till it´s all forgotten”.

 / 22/01/2016 /

Foto: Ella Schultz

Kari Jahnsen, med artistnavnet Farao, er nominert til Spellemann i kategorien TONOs komponistpris for albumet ”Till it´s all forgotten”. 

– Det er selvfølgelig veldig fint å bli nominert til Spellemann, og ikke minst komponistprisen, forteller Kari. – Denne kategorien ser ut til å ha et litt annet fokus enn de andre kategoriene, med selve håndverket i låtskrivingen i fokus, noe jeg synes er veldig flott.

– Fortell litt om ”Till it´s all forgotten”, albumet du er nominert for.

– Albumet ble skrevet i forfjor da jeg bodde i London, men reiste mye frem og tilbake til Island for å spille inn albumet i Reykjavik. Det som var viktig for meg under innspillingsprosessen var å la musikken ta styringen, slik at jeg heller fungerte som en slags tilrettelegger. La veien bli til mens man går i stedet for å tvinge musikken i en forhåndsbestemt retning. Det fineste jeg har hørt om musikken min er det at den er vanskelig å kategorisere, både med tanke på sjangre og inspirasjonskilder. At det er noe nytt. Jeg synes det er viktig å forsøke og skape musikalsk fremdrift fremfor å avspeile noe som allerede finnes, forteller hun.


Les «HER ER ÅRETS NOMINERTE TIL SPELLEMANN» (tono.no) for en full oversikt over alle nominerte i alle kategorier.

Det er mer info om Faro på nettsiden her  og Facebook-siden her. Vil du høre musikken så finner du den for eksempel på Spotify eller i Tidal.

Og her er videoen til Hunter, som også finnes på det Spellemann-nominerte albumet.