13 dager nærmere musikeryrket

Seminaret «Gigant» i Alta gir ungdommer med musikalske ambisjoner drahjelp på veien. I år deltok hele 23 band, det høyeste antallet i Gigants 11-årige historie.

 / 18/08/2014 /

Seminaret «Gigant» i Alta gir ungdommer med musikalske ambisjoner drahjelp på veien. I år deltok hele 23 band, det høyeste antallet i Gigants 11-årige historie.

Finnmarksungdommer som ønsker å komme seg inn i musikkbransjen har et tilbud mange andre i landet kan misunne dem. Seminaret Gigant, som ble arrangert fra 4. – 17. august, har vært en årlig foreteelse i 11 år, og retter seg mot unge artister fra 13 til 20 år. Hensikten er å gi ungdommer med musikalske ambisjoner drahjelp på veien. Det er Huset (Alta kommune) og Ung Artist (Scene Finnmark) som står bak.

Utdanne band!
– Konseptet er å utdanne band, forteller musikkansvarlig på kulturhuset «Huset» i Alta, Eirik Aune Hansen, som også er TONO-medlem selv. – Ungdommene  får tre dager i studio, en  profesjonell promopakke med bilder og tekst, scene-workshop og TONO-kurs, slik at at de lærer om sine rettigheter og hva det innebærer å være låtskriver og TONO-medlem.

alta kids studio_redGigant ble avsluttet med at de som ville, fikk lov å spille på Aronnæsrocken, som ble arrangert 14. – 16. august i Alta sentrum. Her fikk de dele scene med headlinere som Honningbarna, Kari Bremnes, Gabrielle og Ida Marie.  Opp mot 30 band deltok i Gigant i år, og flere av dem grep sjansen og opptrådte på festivalen.

Fornøyd deltaker
Fred Ivar Heitmann er 19 år, kommer fra Alta og har både kost seg og lært mye på Gigant:

– Jeg ble inspirert rundt hvordan jeg som artist kan hjelpe meg selv i å komme frem i musikkbransjen. Det føles som en god kickstart som musiker. Gigant er veldig bra. Har du en musikerspire i deg må du absolutt bli med på Gigant neste år, sier han.

Vil du lese mer om Gigant? Se her: http://huset-alta.no/dette-er-gigant/
Er du engasjert i en sammenheng hvor barn, unge – eller voksne (!) – lærer å skrive musikk? Ta kontakt hvis du ønsker et TONO-kurs!