Google og TONO har inngått ny avtale om film og musikktjenester

Google og TONO har underskrevet en avtale som gir Google mulighet til å lansere Google Play og Google Movies i Norge. Tjenestene ble lansert tidligere denne uken. Forhandlingene mellom TONO og Google har pågått over noen måneder, og resultatet er at norske musikkonsumenter nå har fått flere alternativer når de skal streame musikk og film. […]

 / 25/03/2014 /

Google og TONO har underskrevet en avtale som gir Google mulighet til å lansere Google Play og Google Movies i Norge. Tjenestene ble lansert tidligere denne uken.

Forhandlingene mellom TONO og Google har pågått over noen måneder, og resultatet er at norske musikkonsumenter nå har fått flere alternativer når de skal streame musikk og film. For TONOs rettighetshavere sin del innebærer tjenesten naturligvis også at man har fått nok en kanal man får muligheten til å nå sitt publikum i.

Hva er så Google Play Music og Movies?
Google Play er en butikk hvor man kan kjøpe sanger og album. Det er også en server ute «i skyen» på Googles servere hvor du kan laste opp musikk du allerede har, og spille dem av i Googles grensesnitt. Det er også en streamingtjeneste hvor brukeren får tilgang på rundt 20 millioner musikkverk. Med andre ord omtrent det samme som i for eksempel WiMP og Spotify. Musikken kan gjøres offline, og spilles av på enheter uten nettilkobling.  Tjenesten er tilgjengelig via Googlekonto i nettlesere og som apper for Android- og IOS-enheter.

Google Play Movies lar brukeren kjøpe og leie filmer fra nett. Tjenesten er tilgjengelig på Android, Mac, PC og iOS.