«Hvorfor by:Larm?»

‘- by:Larm er en perfekt arena for nordiske låtskrivere og musikere som vil krysse grenser med musikken sin, sier adm. dir i TONOs islandske søsterselskap STEF, Guðrún Björk Bjarnadóttir. Men også Spotify, Nomex, Musikkforleggerne, NOPA og Musikindustrin.se gleder seg.

 / 02/03/2016 /
– by:Larm er en perfekt arena for nordiske låtskrivere og musikere som vil krysse grenser med musikken sin, sier adm. dir i TONOs islandske søsterselskap STEF, Guðrún Björk Bjarnadóttir. Men også Spotify, Nomex, Musikkforleggerne, NOPA, Musikindustrin.se – og TONO – gleder seg. 

Tekst: Kai Lofthus, foto: Valentin Zaharia (over)

by:Larm arrangeres for 19. året på rad, og i år trekker konferansen til seg 1800 delegater.

Kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen.
Kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen.

– TONO er jo fellesskapet av de norske låtskriverne og tekstforfatterne, og på by:Larm får vi profilert TONO overfor kanskje særlig unge potensielle og eksisterende medlemmer. Sponsoratet gjør at vi får bidra med  foredrag og møter med noen av våre medlemmer i tre ”TONO Sessions” i TONO-loungen på Youngstorget, forteller kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen. – Men ikke minst har jo også By:Larm gjennom sine 19 år bevist at de er fantastisk flinke til å løfte frem lovende, dyktige norske artister og låtskrivere. Det er naturligvis noe vi heier på!

Guðrún Björk Bjarnadóttir, direktør for STEF (Islands TONO):

Adm. dir i TONOs islandske søsterselskap STEF, Guðrún Björk Bjarnadóttir (foto: stef.is)
Adm. dir i TONOs islandske søsterselskap STEF, Guðrún Björk Bjarnadóttir (foto: stef.is)

– by:Larm er en perfekt arena for nordiske låtskrivere og musikere som vil krysse grenser med musikken sin. Som Nordic Music Export (Nomex) har poengtert, det er overraskende lite infiltrasjon av musikk mellom de nordiske landene, som er en av grunnene til at nordicplaylist.com ble utviklet.

Cathrine Ruud, generalsekretær for Musikkforleggerne: 

– Jeg ser frem til å bli faglig inspirert gjennom gode seminarer, og være med på å arrangere «The Nordic Wave» som omhandler den nordiske bølgen fra en musikkforleggers ståsted. by:Larm er et fint sted å gjøre bransjen ytterligere oppmerksom på publishing i Norge. Ellers liker jeg TONO-sessions, hvor flinke og interessante opphavspersoner blir intervjuet.  Av artister gleder jeg meg ekstra til å høre Alice Boman, Pale Honey, Dagny og El Perro Del Mar.

Lars Nylin, redaktør i Musikindustrin.se og blant annet jobbet i Wire Records som ga ut Fra Lippo Lippi i Sverige, sier:

– by:Larm har en grunnmurt respekt i den svenske musikkbransjen. Min oppfatning er at den assosieres mer til uttrykk som «cutting edge» enn noen annen nordisk festival eller konferanse. Personlig jobber jeg med å følge svenske plateselskaper og musikkforlag, og har en følelse av at de ser by:Larm som den viktigste møteplassen ved siden av de aller største skandinaviske festivalene. Om det finnes noe negativt å si? Jo, jeg hører ofte folk si at de veldig gjerne ville dratt om det ikke var så dyrt i Oslo, men det er knapt noe som by:Larm kan gjøre noe med.

EvaLaegdsgaard.JPG
Eva Lægdsgaard Madsen (foto: spotify)

Eva Lægdsgaard Madsen, Spotifys København-baserte label relations director (Norden), ser frem mot by:Larm først og fremst for nettverking.
– I år kommer vi til å fokusere på å snakke om hvordan vi har jobbet med nordiske artister og løftet dem i regionen og internasjonalt. At vi tilbyr en verdensomspennende mulighet for artister til å utvikle et publikum og se hvordan musikken spres over hele verden.

Tine Tangestuen, administrativ leder i NOPA, sier hun skal til by:Larm for å møte unge låtskrivere. 
– For tredje år på rad deler NOPA ut tre stipender til unge låtskrivere som spiller konserter på by:Larm. Sammen med TONO, Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne arrangerer vi dessuten seminaret «Nye muligheter for din musikk», det passer også bra for unge låtskrivere. by:Larm-mixen med konserter, seminarer, TONO-sessions og fine folk ser jeg frem til i år også.

NOMEX´ Francine Gorman flyr over fra London for å se etter neste generasjon av artister til Nordic Playlist og Ja Ja Ja-kveldene.

image1.JPG– Starten på året er spesielt viktig for oss, da vi får vite om hvem som planlegger utgivelser, hvem som håper på å turnere osv. by:Larm gir oss muligheten til å tidlig kunne sjekke ut mange band, og jeg synes de har gjort en særdeles bra jobb med bookingene til 2016. Det er mange artister som vi har promotert, og mange nordiske artister med stort potensiale til å bryte ut og krysse grenser i år. Faktisk er noen av artistene allerede booket til å opptre på Ja Ja Ja-kveldene våre i England og Tyskland de kommende månedene, inkludert Smerz, dePresno og Blaue Blume.

Gorman fremhever ellers Alice Boman («en personlig favoritt og sensasjonelt talent som sees live for 100de gang»), Nils Bech, Gundelach, Ary, Great News, Mabel, Maja Francis, Liss og Liima (samarbeid mellom danske Efterklang og finske Tatu Rönkkö). Sistnevnte kuraterer Nordic Playlist under by:Larm.  – Nordic Playlist blir et knutepunkt for å filme intervjuer og lage annet innhold med artistene som opptrer.

For mer informasjon: www.bylarm.no.