Jean-Michel Jarre gjenvalgt som CISAC-president

– Jean-Michel Jarre har gjort en god jobb de siste tre årene, og vi føler oss trygge på at han vil gjøre det også frem til 2019, sier TONOs adm.dir Cato Strøm, om den franske komponisten og synthpioneren som nå er gjenvalgt for tre nye år som president i CISAC, den globale paraplyorganisasjonen for komponister og tekstforfattere.

 / 07/06/2016 /
– Jean-Michel Jarre har gjort en god jobb de siste tre årene, og vi føler oss trygge på at han vil gjøre det også frem til 2019, sier TONOs adm.dir Cato Strøm, om den franske komponisten og synthpioneren som nå er gjenvalgt for tre nye år som president i CISAC, den globale paraplyorganisasjonen for komponister og tekstforfatteres forvaltningsorganisasjoner.

CISAC (Den internasjonale konfederasjonen av komponister og tekstforfatteres forvaltningsselskaper) annonserte mandag denne uken resultatet av valget på ny president, visepresidenter og styremedlemmer. Valget ble avholdt på organisasjonens generalforsamling i Paris 3. Juni.

Den elektroniske musikkpioneren, komponisten og produsenten Jean-Michel Jarre ble gjenvalgt som president for perioden 2016 til 2019. Han hadde vervet også i forrige treårsperiode. Organisasjonen er global, og har derfor også fire visepresidenter fra ulike deler av verden. Tre av de sittende visepresidentene ble gjenvalgt: Sanger og låtskriver Angélique Kidjo fra Benin, den argentinske regissøren Marcelo Piñeyro og den senegalesiske skulptøren Ousmane Sow. Den kinesiske regissøren, manusforfatteren og produsenten Jia Zhang-ke ble valgt som ny representant til det fjerde visepresidentvervet.

– Jean-Michel Jarre har hatt en høy profil som CISAC-president de siste tre årene, og har vært mye på reisefot i forbindelse med dette. Han har talt skaperes sak i møte med en lang rekke sentrale politikere og organisasjoner, deriblant World Intellectual Property Organization, FN og Unesco. Opphavsrett og de generelle kårene for komponister og tekstforfattere er et grensesprengende samarbeid, og vi føler oss trygge på at Jarre vil gjøre et godt arbeid også i den neste treårsperioden, sier adm. dir i TONO, Cato Strøm.

Her kan du lese mer om Jean-Michel Jarre og visepresidentene i CISAC

90 årsjubileum

Valget fant sted under CISAC sin generalforsamling, som i år også var preget av organisasjonens 90-årsjubileum. Det hele fant sted i Paris, hvor ideen med kollektiv forvaltning av komponister og tekstforfatteres rettigheter i sin tid ble unnfanget. Mer enn 250 representanter for CISACs medlemsorganisasjoner fra alle kanter av verden deltok.

Organisasjonen CISAC ble etablert i Paris i 1926 av en liten gruppe likesinnede,  kunstnereide forvaltningsselskaper med et felles mål: Å representere interessene til komponister og tekstforfattere i en samlende kollektiv forvaltningsmodell. Dette er modellen som forvaltningsselskaper som blant annet TONO fortsatt er bygget på. CISAC har i dag 230 medlemsorganisasjoner som sammen representerer flere enn fire millioner skaperne fra en rekke kunstfelt: Musikk, audiovisuelle, drama, litteratur og visuell kunst.

Nytt styre

CISAC generalforsamling valgte også nytt styre for de tre kommende årene. Her ble det valgt inn representanter fra tyve medlemsorganisasjoner: APRA (Australia), ARTISJUS (Ungarn), ASCAP (USA), Bildupphovsrätt (Sverige), BMI (USA), GEMA (Tyskland), JASRAC (Japan), LIRA (Nederland), ONDA (Algerie), PRS for Music (GB), SACD (Frankrike), SACEM (Frankrike), SACM (Mexico), SADAIC (Argentina), SAMRO (Sør-Afrika), SGAE (Spania), SIAE (Italia), SOCAN (Canada), UBC (Brasil) og VEGAP (Spania).

Du kan lese mer om CISAC på www.cisac.org, og følg dem gjerne på Twitter (@CISACNews) og på Facebook.