Medlemsseminar på by:Larm

Karpe Diem er bare ett av mange spennende trekkplastre når TONO og foreningene NOPA, Norsk komponistforening og Musikkforleggerne inviterer til gratis og åpent seminar på by:Larm. Mer info her!

 / 04/02/2016 /

Foto over: akam1k3

Karpe Diem er bare ett av mange spennende trekkplastre når TONO og foreningene NOPA, Norsk komponistforening og Musikkforleggerne inviterer til gratis og åpent seminar på by:Larm.

 

Seminaret retter søkelyset mot de muligheter som finnes for din musikk, både ulike, mulige forretningsmodeller med tanke på din opphavsrett som komponist, låtskriver, tekstforfatter og musikkforlag i en digital kontekst. Vi fokuserer også på kunstnerisk, kreativ og bærekraftig konseptutvikling rundt musikken.

Seminaret er gratis og åpent for alle TONO-medlemmer, NOPA-medlemmer, NKF-medlemmer og medlemmer av Musikkforleggerne. Andre interesserte i musikk- og mediebransjen er også velkomne.

Det serveres lunsj til alle deltakerne.

Tid: 2. mars, 09:30 – 15:30

Sted: Stratos, Youngstorget Oslo

ELEKTRONISK PÅMELDING HER (NOPAs nettsider)

 


PROGRAM: Nye muligheter for din musikk

 

Program

KONFERANSIER:  ANNE HILDE NESET (Kunstnerisk leder, Ny Musikk)

9:30 Registrering og Kaffe

10:00 Åpning (samlet intro fra organisasjonene)

 

MÅ FOLK FLEST FORSTÅ KULTUR?

Kristin Valla, tidligere redaktør i K / kultursidene.net/

I en tid der kunstnerisk kvalitet er under press fra markedskrefter, et mylder av innholdsprodusenter og publikumsgrupper, hvordan skal vi forholde oss til kulturbegrepet?

 

FORVALTNING AV DINE MUSIKKRETTIGHETER

HVA ER OPPHAVSRETT I 2016?

Harald Sommerstad, jurist

Musikkbransjen har stått i et voldsomt, digitalt paradigmeskifte de siste ti årene. Hvilke utfordringer har komponister og andre rettighetshavere fremover?

Adm. dir i TONO, Cato Strøm (Foto: Caroline Roka)
Adm. dir i TONO, Cato Strøm (Foto: Caroline Roka)

2016 – ET SKJEBNEÅR FOR OPPHAVSRETTEN?

Cato Strøm, adm.dir. i TONO

Knapt noen gang før har opphavsrett engasjert så mange så sterkt som det vi opplever i vår samtid. I den digitale konteksten utfordres den fra «alle» kanter, og er også i forandring. Ikke minst er opphavsrett på den politiske agendaen, både i EU og i Norge.

«SKAL LÅTSKRIVEREN OGSÅ HA PENGER? MEN VI HAR JO ALLEREDE BETALT ARTISTEN?!»

Tommy Tangløkken, markedssjef i TONO

De fleste konsertarrangører skjønner at musikere skal få betalt for konsertopptredener. Men at komponisten i tillegg skal ha et TONO-vederlag er ubegripelig for mange. Markedssjef i TONO, Tommy Tangløkken, vil fortelle om en del av TONOs virksomhet som mange av medlemmene ikke kjenner så godt. Han vil også gi konkrete tips om hvordan du kan hjelpe TONO å hjelpe deg.

 

BØR DU SIGNERE PUBLISHING-AVTALE?

Kai Robøle, MD Waterfall Music, nestleder i Musikkforleggerne

Levende bilder og musikk kobles stadig oftere, og synkroniseringsmarkedet har blitt blant de viktigste inntjeningsmulighetene i musikkbransjen. Er publishing riktig for deg?

 

MUSIKK SOM KUNST

HVA ER KLASSISK MUSIKK I 2016?

Asbjørn Schaathun, komponist.

De tydelig definerte grensene mellom kunstmusikk og populærmusikk blir stadig mer tynnslitt. Hvordan? Og hva er egentlig «klassisk» musikk i 2016?

POTENSIALET I NORSK MUSIKKDRAMATIKK

Panelsamtale med Gisle Kverndokk, komponist, Bjørn Heiseldal, produsent og adm. dir., Mona Levin, teaterkritiker og  Per Boye Hansen, operasjef.

Hva skal til for å øke andelen av norsk musikk innenfor teater og drama?

 

13-14 LUNSJ

 

NYTENKENDE PROMOTERING AV DIN MUSIKK

OM MODERNE TEKNOLOGI OG MUSIKKBRANSJEN I FREMTIDEN

Mona Fimreite, music lover, tech geek, X-major-ansatt – Phonofile

Få tar innover seg hvilke radikale forandringer vi står ovenfor de neste 5-10 årene. Hørt om block chain, virtual reality eller artificial intelligence? Hva har dette å si for spredningen av og opplevelsen av musikk?

«HEISANN MONTEBELLO»

Karpe Diem i samtale med Anne Hilde Neset

Etter fire svært vellykkede og klassiske albumslipp, ville Magdi Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Patel utfordre seg selv og tenke nytt rundt utgivelsen av musikk. Svaret ble «Heisann Montebello».

HVORFOR SKAL ALLE TIL USA?

Steinar Fjeld, forlegger, Obel AS og Rai Rai Publishing

Japan er verdens største marked for fysisk salg av plater, Sør-Korea er i toppen på eksport av musikk  – i tillegg har en rekke norske komponister gjort det stort i Asia.

Steinar Fjeld som er en pioner med lang suksess i markedet gir en kort innføring i hvordan du kan bli en hit i et voksende marked.

FRA KLAVERPEDAGOG VIA JOIK TIL DISNEYS FILMSUKSESS FROZEN

Frode Fjellheim, komponist

Ved å bruke den eldste levende musikktradisjonen i Europa som utgangspunkt – og joik spesielt – har Fjellheims komponistkarriere tatt svært uante veier. Fjellheim vil blant annet fortelle om den kompositoriske prosessen bak åpningslåten til Frost – en av de største filmsuksessene noensinne. Og velkommen til et improvisert lynkurs i joik!

ETTER DET FORMELLE PROGRAMMET ER OVER, INVITERER TONO ALLE SEMINARDELTAKERE TIL TONO-TELTET PÅ YOUNGSTORGET. HER VIL ASKIL HOLM INTERVJUE INE HOEM OG ANNELI DRECKER OM LÅTSKRIVING, SOM EN DEL AV KONSEPTET «TONO SESSIONS»