Nå kan du søke om TONO-stipend

Fra og med 10. mars og frem til 12. april kl. 16 kan du søke TONO om stipend. Her kan du lese mer om kriterier for å søke – og hvordan du søker.

 / 10/03/2016 /

Fra og med 10. mars og frem til 12. april kl. 16 kan du søke TONO om stipend. Her kan du lese mer om kriterier for å søke og hvordan du søker.

Søknadsperioden i år er fra 10. mars til 12. april kl. 16. De to stipendordningene, TONO-stipendet og Unge Talenter, er ment å være virkemidler som skal stimulere til skaping av nye musikkverk og ny musikklyrikk.  Det er i år satt av 9,9 millioner kroner totalt til stipendene. TONOs gruppeforeninger NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) og NKF (Norsk Komponistforening) har bevilget midler til stipendordningen Unge Talenter, som deles ut som en del av ordningen.

- TONO skal arbeide for nyskaping av musikkverk. Stipendordningen er viktig i denne sammenhengen, sier underdirektør i TONO, Svein Korshamn (foto: Caroline Roka)
– TONO skal arbeide for nyskaping av musikkverk. Stipendordningen er viktig i denne sammenhengen, sier underdirektør i TONO, Svein Korshamn (foto: Caroline Roka)

– Våre vedtekter sier at en av TONOs oppgaver er å arbeide for nyskaping av musikkverk. TONO-stipendet har gjennom mange år hatt enorm betydning for norsk musikkliv ved at det gir helt konkret økonomisk drahjelp til gode prosjekter som resulterer i nyskrevne musikkverk, sier underdirektør Svein Korshamn, som koordinerer stipendarbeidet i TONO.

Her søker du

Det er et vilkår for å søke TONO-stipendet at du per 12. april 2016 har hatt forvaltningskontrakt med TONO i minst 3 år. Søkerne skal normalt ha hatt en gjennomsnittlig avregning for fremføring de tre foregående år på minimum på minimum kr 5 000 per år. Les mer om kriteriene for å kunne søke, og hva du bør legge vekt på i din søknad, ved å klikke her.

Søknader som kommer inn etter fristen vil ikke bli vurdert.  Du søker på begge stipendene via innloggingstjenesten MITT TONO. Har du glemt brukernavn og/eller passord til tjenesten, vennligst kontakt medlemsservice på 22 05 72 80 eller MEDLEM@TONO.NO.

Viktig TONO-stipend

Artist og låtskriver Shaun Bartlett mottok i fjor stipend på 25 000 kroner. Det har vært viktig, forteller han:

– Som en typisk ”DIY”-artist kan jeg med hånda på hjertet si at det hadde vært veldig vanskelig å «ta seg råd» til å ha god fokus på å skrive nytt materiale i perioder uten støtte fra for eksempel TONO. Penger er én ting, men stipendet er også en veldig god anerkjennelse å ta med seg. Og faktisk så gir jeg i disse dager ut et livealbum som inkluderer to av låtene jeg skrev etter at jeg fikk TONO-stipend i fjor, forteller Bartlett.

Tonje Halbjørhus bredde foto_ Sara A Spilling - fri bruk
Tonje Halbjørhus fikk Unge Talenter-stipend i fjor, og er snart albumaktuell. Foto: Sara A. Spilling
Unge Talenter

Unge Talenter-stipendet har vært populært de siste årene. Her får unge TONO-medlemmer en sjelden mulighet til å få støtte.

– Det var helt supert å få Unge Talenter-stipend i fjor. Jeg laget det første albumet mitt i fjor sommer, og som utgis i nå i april. Stipendet kom veldig godt med i den prosessen. Dette er en kjempefin mulighet, så om man oppfyller søkekritereiene så er det jo bare å søke, oppfordrer Tonje Halbjørhus.

 

 

 

Skjermbilde 2016-03-10 kl. 13.12.14
TONO-stipendet skal bidra til at det skal skapes konkret ny musikk. To av låtene Shaun Bartlett skrev etter han fikk TONO-stipend i fjor utgis i disse dager på hans nye livealbum.