Her er de nominerte til Musikkforleggerprisen 2017

Musikkforleggerne, en av TONOs tre gruppeforeninger, arrangerer nok en gang Musikkforleggerprisen. Her kan du se hvilke som er nominert.

 / 15/02/2017 /
Musikkforleggerne, en av TONOs tre gruppeforeninger, arrangerer nok en gang Musikkforleggerprisen. Her kan du se hvilke som er nominert.

Med Musikkforleggerprisen ønsker Musikkforleggerne å hedre norske komponister, låtskrivere og forlag for sitt arbeid og sine resultater i året som gikk. Selve festaftenen vil finne sted på Sentralen tirsdag 21. mars

– Det siste året har det skjedd så utrolig mye bra på låtskriverfronten, spesielt innen populærmusikken, hvor vi ser en dramatisk økning i antall norske låtskrivere og forlag. Det virker som det endelig har blitt større selvtillit i den norske musikkbransjen og at A&R-arbeidet nå virkelig har tilpasset seg den nye streaminghverdagen. Vi begynner nå å gjøre oss attraktive for internasjonale og norske artister, som like gjerne kan komme til Oslo for å skrive låter. Det er også ekstra gledelig å se at unge, kvinnelige låtskrivere fortsetter å utmerke seg, sier Jørn Dalchow fra Musikkforleggerne.

Nominerte er tilknyttet norske forlag
De nominerte er opphavere som er tilknyttet et norsk forlag, og som har utmerket seg med fantastiske verk i 2016. Juryen for Klassisk/Samtidsmusikk-kategoriene har bestått av Asbjørn Schaathun, Ida Habbestad og Morten Lindberg. Juryen for populærmusikk-kategoriene har bestått av Sveinung Rindal, Adiele Krüger Arukwe og Audun Molde.

Her er de nominerte


Årets verk, populærmusikk

Årets verk, klassisk/samtidsmusikk

Årets Gjennombrudd – Populærmusikk

Årets Gjennombrudd – Klassisk/Samtidsmusikk

Årets Opphaver – Populærmusikk 

Årets Opphaver – Klassisk/Samtidsmusikk

Det nomineres ikke kandidater til kategorien Årets ærespris og vinneren vil bli avslørt under prisutdelingen.


Musikkforleggerprisen i sosiale medier:

Facebook: https://www.facebook.com/musikkforleggerprisen/
Twitter: https://twitter.com/forleggerprisen

Instagram: http://www.instagramcn.com/musikkforleggerprisen

Musikkforleggerne ble etablert i 1936 på oppfordring av TONO. Foreningen organiserer norske musikkforlag, og har i dag to styreplasser i TONOs styre. Les mer om Musikkforleggerne på musikkforleggerne.no.