NOPA med debatt på Arendalsuka

NOPA, som er en av tre gruppeforeninger i TONO, er tungt tilstede på Arendalsuka. Kl 18.30 i kveld kan du se en live stream av en debatt om åndsverkloven som de arrangerer der.

 / 18/08/2016 /
NOPA, som er en av tre gruppeforeninger i TONO, er tungt tilstede på Arendalsuka, og kl. 18.30 i kveld kan du se en live stream av kulturdebatten de arrangerer der.

Siden 2012 har Arendalsuka samlet næringslivsfolk, kulturaktører og politikere til diskusjon og debatt. Denne uken arrangeres den igjen, og NOPA, som er en interesseorganisasjon for komponister og sangtekstforfattere og en av tre gruppeforeninger i TONO, er tungt tilstede der.

– Vi er her med to konsepter, det ene er Ung kulturytring og det andre en debatt om utkastet til den nye åndsverkloven, forteller Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.  – Ung Kulturytring er et samarbeid mellom Rikskonsertene, Musikkutstyrsordningen, Arendalsuka og NOPA, hvor Musikkutstyrsordningen bidrar med en av sine musikkbinger, som er et fullt innredet øvingsstudio til bruk for fritidsklubber og andre som savner fasiliteter for å gi barn og unge en plattform for å kunne lære å uttrykke seg musikalsk.

Flere sentrale politikere har besøkt bingen, deriblant statssekretær i Kulturdepartementet Bård Folke Fredriksen og Venstre-leder Trine Skei Grande.

Her intervjues Trine Skei Grande av hiphop-duoen Sara & Arash i Musikkbingen på Arendalsuka. (Foto: Lasse W. Fosshaug)
Her intervjues Trine Skei Grande av hiphop-duoen Sara & Arash i Musikkbingen på Arendalsuka. (Foto: Lasse W. Fosshaug)

Debatt om åndsverkloven
Hvis du ikke selv befinner deg i Arendal denne uken, kan du i kveld følge en live stream av NOPAs andre arrangement på Arendalsuken, en debatt om den nye åndsverkloven, som nå er sendt ut på høring.

NOPA arangerer debatten sammen med Kunstnernettverket, og vil ha et panel bestående av blant annet statssekretær i Kulturdepartementet Bård Folke Fredriksen, nestleder i Venstre Ola Elvestuen, NOPA-leder Ingrid Kindem m.fl.

Du kan se debatten kl. 18.30 live på nett ved å klikke på YouTube-bildet øverst i denne artikkelen.

Les mer om Nopa på nopa.no
Les mer om Arendalsuka på arendalsuka.no