Møt Benedicte Izabell Ekeland, Norges neste hiphopkomet

Benedicte Izabell Ekeland har i løpet av det siste året spilt på by:Larm, varmet opp for Ghostface Killah og Gabrielle, og blitt kalt ”Norges neste hiphopkomet” av VG.

 / 14/04/2016 /

Foto:Henriette Vistnes

Benedicte Izabell Ekeland har i løpet av det siste året spilt på by:Larm, varmet opp for Ghostface Killah og Gabrielle, og blitt kalt ”Norges neste hiphopkomet” av VG.

Navn: Benedicte Izabell Ekeland
Alder: 25
Aktuell med: Noe nytt – og utfordrende
TONO-medlem siden: 2014

Hva het den første sangen du skrev?
Den første fullverdige låten eg skreiv med vers og refreng hetta ”Population”.
Eg var 11 år, og skreiv om ein fyr som bare hadde venner fordi de ville ha populariteten hans. Eg trodde ”Population” var det engelske ordet for popularitet. Mamma lot meg til og med opptre med den uten å sei ifra, dårlig stemning! He he. Her har dokk forresten et lite utdrag:

Vers: You know they have tricked you before, and you saw them running out that door. Inside of you something just fell apart, and now you´re alone with a broken heart.

Ref: So push that, stop it. Never let it go behind you! Everybody seem to like you, but don´t let them trick you again because all they want is population and that population you can give them. A-HA-YEAH”

Hva het den foreløpig siste sangen du skrev?
”HÆ?”

Hva jobber du med nå?
Noe veldig utfordrende, og noe eg tror faktisk ALDRI har blitt gjort i norsk rap før. Eg glede meg heilt sykt te å vise det fram. Og nei, det har ingenting med at eg e jenta å gjør.

Hva er karrierehøydepunktet ditt så langt?
Å spille utendørskonsert i bydelen eg vokste opp i. Det var et stappa telt 20 meter fra fritidsklubben eg gjorde min første konsert på som liten – med  ”Population”-låta faktisk. Da fikk eg alt i perspektiv, det var en veldig fin opplevelse, kidsa som nå går på samme fritidsklubb kunne mine låter.

Hvordan lager du sanger?
Det varierer veldig. Noen ganger like eg å bare å sitta heilt aleina med forskjellige beats og skrive de tankene og følelsene beatså trigge i meg.
Andre ganger funke det bedre å jobbe med produsenter i et studio kor eg improvisere melodilinjer og flow i mikrofonen for å skrive oppå det etterpå.

Har du noe favorittinstrument du skriver musikk på?
Det må i så fall bli gitar, ikke fordi det er favoritten av alle instrumentene eg skrive på, men fordi det er det eneste instrumentet eg har skreve på. Som regel har eg produsenter som lage instrumentaler.

Hva gjør du når du ikke driver med musikk?
Sover, hehe neida. Det er rart det der med musikk, det tar mye tid og tankekraft. Men plutselig får eg et ekstremt avkoblingsbehov fordi alt e så intenst. Då vil eg reisa, bare stikka av og finne plasser som kan distrahere meg litt fra meg sjøl. Eg trenge å ver med vennene mine og familie. Så e eg veldig glad i å gå på teater.

Hva er din største musikkopplevelse?
Det e faktisk veldig morsomt, men det å få se Spice Girls live i Oslo 1998 var ein heilt ubeskrivelige følelse. Eg var 8 år, og verdens største Spice Girls-fan.

Er det noe vi burde ha spurt deg om?
”Hvorfor skriver du låter på norsk når hele Norge sliter med å forstå dialekten din?”

Og hva er svaret ditt på det spørsmålet?
Fordi Stavanger har Norges fineste dialekt!

https://www.youtube.com/watch?v=y1zFSr3_B5Y&ebc=ANyPxKqpNmBOq-pGljKuE9_Tj09hv7ZxqGrCv4KH3Bs31PPNnJrJq6YiwP6Ld1i4zJ9PwFq3TkxvKentzbKvwZNV7m8E9AhPYA