Norske vidFlow tilbyr musikkvideostreaming

TONO har lisensiert den nye norske og digitale musikkvideotjenesten vidFlow, som ble lansert i går 12. august. Tjenesten lar brukerne streame musikkvideoer, og omtaler seg selv som «MTVs digitale arvtaker».

 / 13/08/2014 /

TONO har lisensiert den nye norske og digitale musikkvideotjenesten vidFlow, som ble lansert i går 12. august. Tjenesten lar brukerne streame musikkvideoer, og omtaler seg selv som «MTVs digitale arvtaker».
vidFlow omtaler seg selv som musikkvideoens ekvivalent til Spotify og sier de ønsker å gjenreise musikkvideoens gullalder. De tilbyr et enormt antall høykvalitets musikkvideoer og vil levere musikkvideoer, konserter og annet videoinnhold sortert, anbefalt og skreddersydd til brukeren. Tjenesten generer også inntekter tilbake til artistene og plateselskaper, og ikke minst til opphavspersonene gjennom avtalen som er inngått med TONO. Innholdet i tjenesten kommer fra plateselskapene, og er ikke en tjeneste som lar brukerne selv laste opp videoinnhold til forskjell fra for eksempel YouTube.

Bak vidFlow står grunderne Nassir Achour og Shire Marius Standnes, begge fra Oslo. Andre involverte er blant andre manager og advokat Morten Andreassen, som er styreleder, og  musikkvideoregissøren Reinert K. “Ray Kay”.

TONO ønsker lykke til

Ettersom vidFlow tilgjengeliggjør musikkverk forvaltet av TONO til et norsk publikum er naturlig nok en avtale med TONO uungåelig. Dermed vil komponistene, sangskriverne, tekstforfatterne og musikkforlagene – med andre ord rettighetshaverne i musikkverkene – få rettmessig TONO-vederlag for bruken av deres musikk der. TONO har hatt en positiv og god dialog med vidFlow gjennom hele prosessen, og synes det er positivt at det kommer en ny tjeneste dedikert til musikkvideoformatet:

– I vidFlow vil brukerne enkelt få tilgang til offsielle musikkvideoer med sine favorittartister, og det bør det være et marked for. TONO er glade for at vidFlow nå lanseres. Med det har vi fått enda en ny og god digital kanal hvor musikkskapere og publikum møtes. Vi ønsker dem lykke til, sier Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO.

Du finner vidFlow her

Presentasjonsfilm: