Ronni Le Tekrø: ”Hvis riffa er tøffe, da spiser jeg”

Her kan du møte supergitarist og låtskriver Ronni Le Tekrø i et veldig morsomt, lærerikt og inspirerende videointervju i serien TONO Sessions. Det er Frida Ånnevik som stiller spørsmålene.

 / 09/09/2016 /
Her kan du møte supergitarist og låtskriver Ronni Le Tekrø i et  veldig morsomt, lærerikt og inspirerende videointervju i serien TONO Sessions. Det er Frida Ånnevik som stiller spørsmålene.

”10 000 lovers (in One)”  (YouTube-link, åpner i nytt vindu) er med sitt tøffe gitarriff og allsangvennlige refreng en av de mest suksessrike norske rockehitene noen sinne, med respektabel plassering på Billboard Hot 100 i 1987 og Spellemannpris for samme år. En av herrene bak verket er Ronni Le Tekrø, og i TONO Sessions-intervjuet med Frida Ånnevik deler han både morsomme og kloke betraktninger rundt sitt fag:

– I tungrock er det riffet som avgjør om det blir haraball, eller noe mat på meg i det hele tatt. For hvis riffa er tøffe, da spiser jeg, sier Le Tekrø, og mener at de beste låtene skal komme fort og friksjonsfritt: – Hvis du skal skrive pop eller rock, så kommer en god sang alltid på fem minutter, fastslår han. – Det er kanskje derfor jeg har vært heldig med 15-20 låter gjennom min tid, men alle har kommet på fem minutter.

Ensom låtskriving vs samarbeid
Le Tekrø liker både ensomhet i låtskrivingen, men om man skal sparre kan en våpenbror eller –søster være veldig spennende forteller han: – Det jeg derimot aldri har funket for meg er tre personer. En og to, men tre … det har jeg slitt med. Det blir for demokratisk.

Han mener også at hvis du skriver en sang en kveld, og ikke husker den dagen etterpå uten å høre et opptak, da er ikke låta mye verdt. Men, han samler likevel på ideer, som senere kan bli til nye låter:

– 90 prosent av det er skvalder og uvesentligheter, men noen ganger finner jeg ting som er innafor. Men så er det den fella med at du tror at du er noe da. Den er farlig. Både som utøver og som låtskriver, da er det enda farligere, sier Tekrø, og peker på to giganter fra Le Tekrø og Ånneviks hjemmeområde, nemlig Vidar Sandbeck og Alf Prøysen.


Ytterligere info:

Ronni le Tekrø: TNTs nettsiderFacebook, og Studio Studio
Frida Ånnevik på nett og Facebook
TONOs YouTube-kanal inneholder nå totalt 16 videointervjuer.