TONO Sessions: Bjørn Eidsvåg

‘- Ambisjonen var å covre Beatles-låter i bandet vi startet i 13-14 års alderen. Det ble for krevende, forteller Bjørn Eidsvåg.

 / 20/08/2014 /

TONO Sessions_Latskriving– Ambisjonen var å covre Beatles-låter i bandet vi startet i 13-14 års alderen. Det ble for krevende, forteller Bjørn Eidsvåg.

Han trenger knapt noen presentasjon. Få låtskrivere har tilsvarende posisjon i Norge i dag. Og så skriver han feiende fine låter. Det var flere tungtveiende grunner til å spørre Eidsvåg, TONO-medlem siden 1976 og sittende styremedlem i TONO, om vi kunne få lov å komme litt under huden på sangskriveren Eidsvåg.

Eidsvåg avslører blant annet at han helst skriver musikk på hytta, at han finner opp akkorder ved å spille feil, at det gjerne går i maj og moll – og at han har et «sterkt romantisk forhold til TONO». Det er Askil Holm, selv etablert låtskriver, som intervjuer. Opptaket er gjort på Riksscenen i Oslo, og det er produksjonsselskapet Sheriff Film Company som har filmet og redigert. Takk også til 4Sound for lån av Gibson J-35 til Bjørn.

Se filmen selv!