”VERDENSMESTER I NORGE” – Paneldebatt om norsk musikkliv og utlandet

Hva har utlandet og internasjonal aktivitet å si for norske artister og komponisters selvforståelse og karriere? Hva er interessant med norsk musikk for den internasjonale musikkbransjen?MUSIKKFORUM, TIRSDAG 23. MARSLitteraturhuset (Kverneland), kl. 19:00.

 / 22/03/2010 /

Med Joakim Haugland (Smalltown Supersound/by:Larm), Rolf Wallin (komponist), Kathrine Synnes (Bepopmentometer) og Svein Bjørkås (UIO). Ordstyrer: Torgny Amdam. Som vanlig vil det være mulig å stille spørsmål fra salen. Velkommen!

– Norge som musikkleverandør i et historisk perspektiv

– Medias håndtering av internasjonale suksesser og oppmerksomhet fra utlandet

– ”DOs and DON’Ts” for artister og komponister: råd og fallgruver

– Fokus på utlandet i søknader om støtte: positvt og/eller negativt?

– ”Norskhet” og andre særegenheter som internasjonal kapital

– Norsk musikk i utlandet som nasjonalt prosjekt/nasjonalisme

– Utlandet som kilde til økonomisk inntjening

– m.m

er utdannet sosiolog og er leder for Institutt for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Bjørkås har arbeidet med forskning og utredning av kultur- og musikkfeltet i tyve år. Han har tidligere vært sjef for MIC (Music Information Centre Norway) og jobbet som forskningsleder i norsk kulturråd.

driver det internasjonalt anerkjente plateselskapet Smalltown Supersound med artister som Lindstrøm og Annie i stallen. Haugland jobber også som sjefsbooker for by:Larm. Tidligere var han A&R for Voices Music.

har lang erfaring som manager og strateg for en rekke store norske artister innennfor populærmusikkfeltet. Inntil nylig var hun manageren til Alexander Rybak. Synnes jobber i byrået Bepopmentometer som representerer alt fra Susanne Sundfør til Smoke Mohawk.

er komponist, performanceartist og tidligere trompetist. Han er en av landets mest kjente komponister innenfor samtidsmusikkfeltet – også i utlandet. Wallin kombinerer fritt datagenererte systemer og matematiske formler med intuitive tilnærminger. Hans verkliste inneholder både instrumentale og elektroakustiske verk, absolutt musikk og scenemusikk.