Komponistorganisasjoner har etterspurt informasjon om komponister og låtskrivere i streamingtjenestene. Fra denne uken er utvidet låtinfo tilgjengelig i alle WiMPs ulike klienter.
/ 08/08/2014 / kodeksKomponistorganisasjoner har etterspurt informasjon om komponister og låtskrivere i streamingtjenestene. Fra denne uken er utvidet låtinfo tilgjengelig i alle WiMPs ulike klienter.
WiMP-brukere kan nå klikke på en liten «i» på sporet de lytter til, og få opp informasjon om hvem som har skrevet, spilt på og produsert verket. Slik informasjon er det mange som har savnet. Pål Bråtelund i WiMP, som satte i gang og har ledet arbeidet, vet ikke om WiMP er først blant streamingtjenestene med slik informasjon, men understreker at de er tidlig ute.
– Jeg er selv opphavsperson og TONO-medlem, og synes kanskje nettopp derfor at dette er ekstra viktig informasjon. De fysiske formatene forsvinner, men mange savner informasjon om musikken man lytter til i digitale tjenester, sier Bråtelund.
Skal videreutvikles
Informasjonen kommer fra aggregatorene og plateselskapene.
– Vi er litt i hendene på de som har levert oss verket. Men vi ønsker utvidet låtinfo på alle de 25 millioner sporene i WiMP, sier Bråtelund. Han oppfordrer artister og produsenter til å være påpasselige med riktig informasjon når man utgir musikken sin gjennom for eksempel Phonofile. WiMP vil fremover arbeide for å se om informasjon fra andre kilder også kan benyttes for å øke kvaliteten i dataene, og nevner TONO, Gramo og Nasjonalbiblioteket.
– en åpenbar måte å navigere i musikken på
Neste skritt for WiMP vil være å indeksere informasjon og koble det sammen med andre relaterte verk. Dermed vil du kunne klikke på for eksempel Thom Hell og få tilgang på øvrige utgivelser han har bidratt på. Bråtelund bedyrer at det ikke kun er for å konkurrere i et tøft marked at WiMP lanserer utvidet låtinfo:
– Det er en åpenbar måte å navigere i musikken på. Men vi er også blitt oppfordret til å inkludere utvidet låtinfo av komponistforeninger, og er derfor også glade for å kunne lansere dette som et svar på det, sier Bråtelund.