Ansiktsløft for nordisk lisensieringsplattform

Vår felles nordiske plattform for lisensiering av rettigheter i musikkstrømming, Polaris Hub, har fått ny nettside. Ny søknadsportal gjør det enklere for kunden.

 / 08/04/2024 /

Polaris Hub eies av TONO, danske Koda og finske Teosto, og lisensierer rettighetene til eierselskapene, samt for islandske Stef, til musikkstrømmetjenester. Selskapet ble etablert i 2018.

Selskapet forhandler på vegne av de nevnte selskapene og inngår avtaler med tjenester som for eksempel Spotify om bruk av vårt repertoar i ulike territorier. Nå har selskapet fått nye nettsider.

– Vi er stolte av den nye nettsiden, som på en fin måte viser hva vi er og gjør, og gjør det enkelt for kunder innenfor musikkstrømmeområdet å finne, kontakte oss og søke om tillatelse til å ta i bruk repertoaret til Koda, Teosto, Stef og TONO, sier adm.direktør i Polaris hub, Erik Brataas.

Med de nye sidene , som er utformet av Pondorosa Agency i England, lanserer Polaris Hub for første gang også en delvis selvbetjent portal som skal gjøre det enklere for oppstartsselskaper å søke om lisens.

Gir større forhandlingskraft og raskere utbetalinger

De første spirene til Polaris Hub begynte i 2013, da Koda, Teosto og TONO etablerte Polaris-samarbeidet. Dette ledet frem til etableringen av Polaris Hub i 2018. Siden da har selskapet fremforhandlet avtaler for eierselskapene og Stef med blant andre Spotify, Meta (Facebook og Instagram), YouTube og TikTok.

– Ved å lisensiere repertoaret direkte til musikkstrømmetjenestene får låtskriverne, komponistene, sangtekstforfatterne og musikkforlagene som representeres av Koda, Teosto, Stef og TONO pengene sine raskere enn tidligere. Samtidig gir det større forhandlingskraft i møte med tjenestene når vi representerer flere parter. Selskapene vi lisensierer på vegne av får også større kontroll på egne data når de har et direkte kundeforhold med musikkstrømmetjenestene, sier Brataas, CEO i Polaris Hub.