Årets utøvere 2010

Dirigentene Peter Szilvay og Ingar Bergby er kåret til Årets utøvere 2010 av Norsk Komponistforening. Prisen ble overrakt på Norsk Komponistforenings førjulsfest lørdag 18. desember og bestod av en gavesjekk på kr 15.000,- til hver av prisvinnerne.

 / 21/12/2010 /

Norsk Komponistforening har i år valgt å utpeke to dirigenter som Årets utøvere for å understreke betydningen den nye generasjonen norske dirigenter har for den nye musikken. Det er snakk om to dirigenter som hver for seg har gjort en vesentlig innsats for norsk musikk og som på en seriøs, naturlig og energisk måte har løftet forståelsen for norsk kunstmusikk.

Hedersbetegnelsen Årets utøver deles ut av Norsk Komponistforening til en musiker eller et ensemble som fremmer ny, norsk musikk på en eksepsjonell måte. Tidligere år har blant annet Cikada, Forsvarets Musikkorps Vestlandet og POING mottatt prisen.

Glenn Erik Haugland (leder for Musikkfaglig utvalg i Norsk Komponistforening) overrakte prisen til Peter Szilvay (t.v.) på NKFs førjulsfest 18. desember. Den andre prisvinneren, Ingar Bergby, var dessverre forhindret fra å delta under overrekkelsen av prisen. (Foto: Vemund Bergland)