Podkast

TONOs pris for bruk av musikk i nettbaserte tjenester, deriblant podkaster, er 12 % av omsetning, justert for musikkandel. TONO-lisensen gir podkasten rett til å benytte musikk TONO forvalter mot betaling med utgangspunkt i mengden nedlastede eller strømmede musikkminutter. For podkaster med varighet på minimum 30 minutter med et maksimum musikkinnhold på 60 % vil […]

 / 10/02/2023 /

TONOs pris for bruk av musikk i nettbaserte tjenester, deriblant podkaster, er 12 % av omsetning, justert for musikkandel. TONO-lisensen gir podkasten rett til å benytte musikk TONO forvalter mot betaling med utgangspunkt i mengden nedlastede eller strømmede musikkminutter.

For podkaster med varighet på minimum 30 minutter med et maksimum musikkinnhold på 60 % vil betalingen til TONO være 6 % av omsetning, men med et minimum på 8 øre per nedlastet musikkminutt og 5 øre per strømmet musikkminutt.

 Vederlaget som skal betales for strømmingen blir det største av inntektsbasert beregning og minimumsberegning.

Det er viktig å være klar over at TONO-lisensen gis på vegne av komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag. Dersom podkasten skal bruke innspilt musikk må også innspillingsrettighetene klareres med plateselskap/artist, fordi dette ikke er rettigheter TONO forvalter.

Du kan lese mer om musikk i podkast også her: https://www.tono.no/slik-bruker-du-musikk-i-podkast/

Ta kontakt med TONO dersom du ønsker mer informasjon, og for å inngå avtale.

OBS. Dersom du skal lage videopodkast, med andre ord hvor det også skal brukes musikk til levende bilde, må det i tillegg klareres synkroniseringsrettigheter. TONO kan også hjelpe med dette.