Avslutter podkast etter 65 episoder – Ole Paus er siste gjest

Etter fire år avslutter TONO og Torgny Amdam podkasten Lage Musikk. Låtskriver og artist gjennom over 50 år, Ole Paus, gjester den siste av 65 episoder.

 / 21/01/2022 /

TONOs podkast «Lage Musikk» ble lansert i januar 2018. Gjennom 65 episoder har programleder Torgny Amdam intervjuet komponister og sangtekstforfattere om deres kreative prosesser.

Etter fire år avsluttes nå podkasten. Den aller siste episode gjestes av den legendariske låtskriveren og viseartisten Ole Paus.

– Jeg har aldri sett meg bakover. Jeg burde kanskje gjort det for å lære litt av egne feil, men når det er gjort er jeg ferdig med det. Det er alltid noe nytt å lære, en annen vei å gå, en historie å fortelle, forteller Paus.

Gjennom over 50 år har han gitt ut over 40 plater. Den seneste av dem, «Så nær, så nær», ble skrevet og produsert i samarbeid med Motorpsycho. For dette fikk han EDVARD-prisen i kategorien tekst i 2021.

Episoden hører du der du hører podkast.

Fruktbart samarbeid

Siden oppstarten i 2018 har det blitt laget 65 episoder av «Lage Musikk», med enda flere gjester.

Utover episoder innspilt i studio hos produksjonsselskapet Moderne Media, har TONO og Torgny Amdam presentert podkasten live for publikum på arenaer som blant annet Bylarm, Trondheim Calling, Ultima og Vill Vill Vest.

Torsdag publiserte musikkmediet Ballade en intervju med Amdam om podkasten og dens musikkjournalistiske rolle:

– Jeg håper vi kan ha vært med og gjort norsk musikkoffentlighet større. Jeg er jo først og fremst kollega og deretter journalist i disse møtene. Kanskje har det gjort praten friere?

Les saken på Ballade her.

«Lage Musikk» vil fortsette å være tilgjengelig. Med et bredt spekter av gjester, som blant annet Jørn Stubberud (Mayhem), Susanne Sundfør, Emilie Nicolas, Sondre Lerche, Øystein Greni, Nils Bech, Maja Ratkje, Dagny, Tommy Tee, Ane Brun og Synne Skouen er det bare å anbefale et dypdykk.

TONO takker Torgny Amdam og Moderne Media for det fruktbare samarbeidet.

Foto: Kristian Dugstad / TONO