Bendik Hofseth ny styreleder i TONO

(Oslo, 21. juni 2013) Bendik Hofseth er valgt til ny styreleder i TONO, og overtar dermed et av musikk-Norges aller viktigste roller etter komponist Ragnar Bjerkreim.

 / 21/06/2013 /

TONO er en non-profit rettighets- og forvaltningsorganisasjon eid og styrt av komponister, låtskrivere, tekstforfattere og musikkforlag.  Hofset var innstilt av valgkomiteen til vervet som ny styreleder, og det formelle valget ble gjort av styret den 18. juni. Hofset er ikke bare en anerkjent musiker og opphavsmann, med en lang rekke kritikerroste utgivelser bak seg (se for mer info). Han har også omfattende politisk og organisatorisk ledererfaring. Han har vært styremedlem i TONO i flere perioder, også de siste fire årene. I tillegg har han vært leder i Phonofile, NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere), verdensorganisasjonen for komponister (CIAM), og styreleder for utviklingen av et internasjonalt musikkregister i regi av FN samt nestleder i verdensorganisasjonen av rettighetsorganisasjoner (CISAC). Han er dessuten professor i musikk ved Universitet i Agder.

TONO adm. dir Cato Strøm ser frem til samarbeidet med Hofseth:

Hofseth skal lede et nytt styre, formelt valgt ved TONOs årsmøte 30. mai.

Norsk forening for komponister og tekstforfattere (NOPA): Ragnar Bjerkreim (1 år) og Bjørn Eidsvåg (2 år)Norsk Komponistforening (NKF) : Åse Hedstrøm (2 år) og Bjørn Bolstad Skjelbred (1 år)Norsk Musikkforleggerforening (NMFF): Philip Kruse (2 år) og Unni Boretti (1 år)Frie plasser: Bendik Hofseth (NOPA, 2 år), Rita Engedalen (1 år) og Ine Kristine Hoem (2 år)Ansattrepresentanter: Håvard Offer-Ohlsen og Torunn Elstein

TONO opplevde i 2012 sitt beste år noen sinne med inntekter på totalt 436 millioner kroner, en økning på 6 prosent fra 2011. Med en lav drifts- og kostnadsprosent på 14,54% prosent kunne fordele videre 6 prosent mer til rettighetshavere enn i 2011. Innen online (i all hovedsak streaming) økte TONOs inntekter med 130 prosent – fra 22 millioner i 2011 til 50 millioner i 2012.

Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, mob. 909 65 254, e-post: