TONOs aktiviteter på Skandinavias største musikkongress

BY:LARM X TONO 2023

Låtskriverøkonomi med Synne Vo, Christine Dancke og Mats Lie Skåre og et dypdykk i kunstig intelligens. Dette er noe av det TONO presenterer under årets By:Larm.

 / 11/09/2023 /

Torsdag 15. september åpner igjen dørene til et av Nordens største bransjetreff. By:Larm samler musikkbransje fra nær og fjern til et rikholdig konferanseprogram og konserter med spennende artister.

TONO er en av by:Larms samarbeidspartnere, og har en egen TONO LOUNGE i foajeen på Dansens Hus. Under følger en oversikt over TONOs sesjoner på by:Larms konferanseprogram. Alle overskriftene er klikkbare, og tar deg til informasjonssiden om panelet på by:Larms nettside.

Artificial intelligence and music creators – for better or worse

(På engelsk) AI builds on everything that has previously been done. Those who made the «building blocks» – the creators – have never been asked for permission. In other words, big tech is profiting from others’ work. How and why are they getting away with it, and what are the implications for the creators of music?

I panelet:
Ole Henrik Antonsen (styreleder. NOPA)
Inger Elise Mey (sjef for internasjonal, TONO)
Arriën Molema (låtskriver, styreleder i BAM! og visepresident i CIAM)
Signe Eide, (musiker, låtskriver og masterstudent som studerer Information Security and Digital Forensics)

Tidspunkt: Fredag 15. september kl. 12:00

Sted: Vulkan Arena

Minikonsert med Nadia Essah

Tradisjonen tro byr TONO også i år på minikonsert på dagtid. Denne gangen er det unge, lovende Nadia Essah som står for det musikalske avbrekket mellom seminarene.

Tidspunkt: Torsdag 14. september kl. 12:45

Sted: TONO LOUNGE, Dansens Hus

Splits og prosenter

Hvordan fordeler artister rettighetene sine? Hvordan foregår fordelingen av splits og prosenter i studio? Bør produsenten få TONO-andeler? Hva om en artist som ikke har vært med å skrive sangen vil ha rettigheter i verket?

Utgangspunktet for at det kan eksistere en musikkøkonomi er låtene. Uten sanger folk vil høre på, er det ingen i bransjen som kan tjene penger. Låtskriverens levebrød består av mange ulike pengestrømmer og avhenger av en lang rekke faktorer. Sammen med Christine Dancke får publikum dykke ned i karrierene til to suksessrike låtskrivere, Synne Vo og Mats Lie Skåre.

I panelet:
Synne Vorkinn (låtskriver og artist)
Mats Lie Skåre (låtskriver)
Christine Dancke (musikkformidler)

Tidspunkt: Torsdag 14. september kl. 12:00

Sted: Vulkan Arena