– Dans hver dag!

Pen Gutt, Håkon Stubberud, er ute med sin nye singel «Bare Dans». En kur for tunge tanker. – Bare dans, ikke tenk på hva som har endt, enten om det er et forhold eller en følelse eller en periode i livet. Dans deg igjennom det <3

 / 28/06/2019 /

Navn: Pen Gutt
Alder: 24
Aktuell med: Ny dommedagslåt
TONO-medlem siden: 2018

Hvem er Pen Gutt? Hvem er Håkon Stubberud? Er det forskjell på de to?
Det er hemmelig.

Hva er den musikalske bakgrunnen din?
Jeg har ikke drevet med noen instrumenter eller noe før. Jeg har fått mye av musikksmaken min fra hva som søsknene mine spilte i bilen når vi var på familieferie typ. Jeg husker jeg ble helt mindblown av første gangen jeg hørte «Justice»-albumet til Justice, det var stort for meg. Også søkte jeg opp lyricsene til sanger broren min spilte fra rommet sitt.

Det har vært mange søndager i kirka med familien, og sunget med på viser og slikt, så det er noe jeg har gått tilbake til i nyere tid, og fått en ny glede for. Jeg hata egentlig å synge med på det da jeg var yngre.

Hva inspirerer tekstene dine?
Jeg henter mye inspirasjon fra filmer og andre fiktive verker. Jeg liker å tre inn i et univers hvor det er laget egne regler og rammer for hva som er lov og ikke.

– Når jeg skriver tenner jeg noen stearinlys og lager en mood slik at jeg kan føle jeg lever i renessansen, eller er i et annet univers, sier Pen Gutt. Foto: Shawn Arvind  

Kanye og Gambino inspirerer meg også grenseløst. Genier.

Hvor og hvordan skriver du?
Oftest skriver jeg hjemme i leiligheten. Tenner noen stearinlys og lager en mood slik at jeg kan føle jeg lever i renessansen, eller er i et annet univers, hehe.

Hvordan forholder du deg til melodi? Produserer du noe selv?
Jeg produserer ingenting selv, bare typ sier hva jeg vil ha og prøver å formidle i bilder og nynning hvordan jeg vil at låter skal bygges opp f eks. Jeg liker som regel å finne melodier med produsenten, og heller jobbe sammen enn å være to forskjellige parter som bidrar med sitt.

Hvor mye er du involvert?
Hele prosessen, fra idé til sluttprodukt. Det er ikke alt av miksing jeg har vært involvert i, ettersom at jeg har stolt på både Samkopf og Baya som har gjort sin del der. Det er viktig å gi folk rom til å gjøre det de kan bak lukkede dører. Det er det samme når jeg redigerte mye videoer før. Jeg måtte lære meg å ha noen over meg som fulgte med, men jeg jobbet som regel best helt alene.

Hva var den aller første låta du noen gang skrev?
Haha hmmm. jeg har skrevet mange lårer i hodet mitt mens jeg har gått på vei til en kompis. Jeg husker jeg skrev en om en jente som jeg var besatt av, men hun viste seg å overhodet ikke være keen på meg.

Men den første låta jeg spilte inn var vel en låt for vårt underground fotballlag som vi kalte «brunrykkinn». Vi hadde en uoffisiell Underground fotballiga i Bærum en periode, hvor mange rundt omkring satte sammen et lag bestående av de de hang med. Så jeg lagde en låt til laget vårt, aner ikke hvordan den gikk.

Fortell om den splitter nye singelen din «Bare dans»?
Jeg sjekka Dropbox i går, og det er fort 2 år siden vi starta på den. Den er mye av grunnlaget til albumet som kommer. Det var da jeg og Samkopf starta med å lage grunnpilarene til dommedags-prosjektet vårt.

Prechoruset syns jeg summerer opp sangen bra: «ikke tenk på at det er over, ba-re dans, til vi smelter inn i ovnen, og alt blir svart»

Bare dans, ikke tenk på hva som har endt, enten om det er et forhold eller en følelse eller en periode i livet. Dans deg igjennom det <3

Jeg ville få med så mange med på det prosjektet her som overhodet mulig og, så det er en haug med folk som korer på refrenget, og så er det en kommende video til den hvor alle som ville, kunne være med. jeg ville bare involvere folk i dette, i en sang som handler om å nyte livet.

– Jeg elsker å danse! Dans hver dag, hele tiden :))), sier Pen Gutt. Foto: Shawn Arvind.

Er du glad i å danse selv? Når skal man bare danse?
Jeg elsker å danse! Dans hver dag, hele tiden :)))

Indianna, som er med i den kommende videoen, skrev det så fint: «dans selv om du tror du ikke kan»

Hva jobber du med nå? Hva får av Pen Gutt resten av 2019?
Jeg jobber med mitt kommende album, med det visuelle rundt alle sangene og spesielt hvordan konsertene mine skal se ut fremover. Jeg har også begynt å lage musikken som kommer etter albumet mitt, bare holde tempoet oppe.

Hva er karrierehøydepunktet ditt så langt?
By:larm-konsertene helt klart. Det var ut av en annen verden. En ut av kroppen følelse liksom. Det var første gang jeg fikk gjøre akkurat som jeg ville, og fikk leve meg dypt inn i det universet jeg har skapt.

Kan du dele din største musikkopplevelse – som lytter?
«Born To Die» av Lana Del Rey er nok det albumet jeg har grått mest til. Strykerne blandet med hennes sårbare kjærlighetstekster, og hennes guddommelige stemme er noe av det vakreste jeg vet om. Det treffer meg så dypt hver gang jeg setter det på. Jeg kommer nok til å synge de sangene til barna mine når jeg skal legge dem.

Jeg kjørte en høstdag hjem med min søster og bror etter at vi hadde sett vår far i åpen kiste, og da satte en av dem på «See Her Out (Thats Just Life)» av Francis and the Lights, og wow, det var helt sinnsykt. Det bare rant ut av øynene mine, det var så hjerteskjærende og nydelig og trist på en gang. Det var selve livet, og sånn er livet.

Er det noe vi burde ha spurt deg om?
Dere burde spurt meg om jeg fikk en telefon fra TONO.

Og hva er svaret på det spørsmålet?
Ja, og de hadde penger til min konto !!