Sami-Music-Awards-Komponist-Collage
 © Kristian Dugstad / Ávvir / Susanne Hætta / Privat / Privat

Disse kan bli årets komponist under Sami Music Awards 2021

Fem samiske musikkskapere er nominert til komponistprisen under årets Sami Music Awards. Dette tenker de om nominasjonen.

Fredag 5. februar avholdes Sami Music Awards 2021. Sendingen kan følges direkte fra klokken 19:00 på NRK Sápmi her.

TONO er en av Sami Music Week og Sami Music Awards samarbeidspartnere.

Fem priser skal deles ut under arrangementet som har som målsetting å vise bredden av samisk musikk, og løfte de som jobber med samiske musikkuttrykk på høyt kunstnerisk nivå. Det kåres vinnere i kategoriene Åpen klasse, Tradisjonsbærer, Ung Artist, Urbi og Komponist.

Komponistprisen deles ut av TONOs styreleder Jørgen Karlstrøm under NRK-sendingen. Vi har spurt de fem nominerte i kategorien om hva nominasjonen betyr for dem.

Lykke til!

Johan Sara Jr.

– Enhver plateinnspilling eller kompositorisk verk krever mye av komponisten: tid, prøving, feiling, opp- og nedturer, disiplin og modning. Når det endelige resultatet blir godt mottatt eller blir nominert til en pris, er det svært gledelig. Spesielt er det ærefullt å bli nominert av sine egne.

Foto: Susanne Hætta

Rolf Amundsen

Som komponist og produsent så sitter man ofte på backstage og koser seg uten å bli sett for den jobben man gjør. Så bare det å være nominert er veldig gøy.

Foto: Privat

Mette Henriette

Jeg er utrolig takknemlig for denne nominasjonen. Samisk musikkliv er rikt, og jeg er stolt over å tilføre en nyanse i denne helheten. I disse dager er det lite turnering så det blir mye tid til partiturene, bestillinger og studioarbeid. At musikken min løftes fram på denne måten betyr derfor mye for meg. 

Foto: Ávvir

Frode Fjellheim

Alltid flott å bli sett og nominert til priser, så takker for nominasjonen og samtidig glad for å kunne jobbe med å lage musikk til tross for Korona og stengingen av konsertscenene. 2020 ble et år hvor jeg blant annet komponerte musikk til to teateroppsetninger og er nå i gang med å ferdigstille et stort symfonisk prosjekt for Arktisk Filharmoni og Sámi Našunálateáhter/Det Samiske Nasjonalteatret – Beaivváš.

Foto: Kristian Dugstad / TONO

Bernt Mikkel Haglund

Nominasjon til denne prisen betyr, annerkjennelse, synliggjøring, inspirasjon, nye muligheter for å gå videre med prosjektet til en live situasjon.

Foto: Privat