Disse kan bli årets komponist under Sami Music Awards 2021

Fem samiske musikkskapere er nominert til komponistprisen under årets Sami Music Awards. Dette tenker de om nominasjonen.

 / 05/02/2021 /

Fredag 5. februar avholdes Sami Music Awards 2021. Sendingen kan følges direkte fra klokken 19:00 på NRK Sápmi her.

TONO er en av Sami Music Week og Sami Music Awards samarbeidspartnere.

Fem priser skal deles ut under arrangementet som har som målsetting å vise bredden av samisk musikk, og løfte de som jobber med samiske musikkuttrykk på høyt kunstnerisk nivå. Det kåres vinnere i kategoriene Åpen klasse, Tradisjonsbærer, Ung Artist, Urbi og Komponist.

Komponistprisen deles ut av TONOs styreleder Jørgen Karlstrøm under NRK-sendingen. Vi har spurt de fem nominerte i kategorien om hva nominasjonen betyr for dem.

Lykke til!

Johan Sara Jr.

– Enhver plateinnspilling eller kompositorisk verk krever mye av komponisten: tid, prøving, feiling, opp- og nedturer, disiplin og modning. Når det endelige resultatet blir godt mottatt eller blir nominert til en pris, er det svært gledelig. Spesielt er det ærefullt å bli nominert av sine egne.

Foto: Susanne Hætta

Rolf Amundsen

Som komponist og produsent så sitter man ofte på backstage og koser seg uten å bli sett for den jobben man gjør. Så bare det å være nominert er veldig gøy.

Foto: Privat

Mette Henriette

Jeg er utrolig takknemlig for denne nominasjonen. Samisk musikkliv er rikt, og jeg er stolt over å tilføre en nyanse i denne helheten. I disse dager er det lite turnering så det blir mye tid til partiturene, bestillinger og studioarbeid. At musikken min løftes fram på denne måten betyr derfor mye for meg. 

Foto: Ávvir

Frode Fjellheim

Alltid flott å bli sett og nominert til priser, så takker for nominasjonen og samtidig glad for å kunne jobbe med å lage musikk til tross for Korona og stengingen av konsertscenene. 2020 ble et år hvor jeg blant annet komponerte musikk til to teateroppsetninger og er nå i gang med å ferdigstille et stort symfonisk prosjekt for Arktisk Filharmoni og Sámi Našunálateáhter/Det Samiske Nasjonalteatret – Beaivváš.

Foto: Kristian Dugstad / TONO

Bernt Mikkel Haglund

Nominasjon til denne prisen betyr, annerkjennelse, synliggjøring, inspirasjon, nye muligheter for å gå videre med prosjektet til en live situasjon.

Foto: Privat